Verstoten pitbull, die op het parkeerplein van een supermarkt werd gevonden, wordt een trotse politiehond

Bij politiehonden denken we vaak aan Duitse herders, maar in de staat New York loopt er een heel andere K9 hond rond.

Kiah, een pitbull, werd opgepikt als straathond op de parking van een supermarkt. Ze had een gapende hoofdwonde en werd naar een asiel gebracht. Niemand kende haar achtergrond of voorgeschiedenis.

Daar ontmoette Brad Croft haar voor de eerste keer. Hij is de directeur van Universal K9 – een non-profit organisatie die asielhonden omschoolt voor ordehandhavingsagentschappen. Croft was voor zijn programma op zoek naar geredde pitbulls.

Omdat hij al honderden honden getraind had, wist Croft meteen dat Kiah het juiste temperament had. Ze was niet angstig, zelfs wanneer ze omringd is door vreemde geuren en geluiden. Ze blaakte van het vertrouwen en was energiek, en ze kon zich lang concentreren op een speeltje.

Kiah werd ingelijfd door de politie. Normaal loopt de kost om een raszuivere hond op te leiden tot politiehond op tot $20.000.

Pitbulls worden echter zelden ingezet als politiehond. Dit komt door de misvattingen die over dit ras bestaan, want in realiteit worden pitbulls alleen agressief als ze ook zo door hun eigenaars werden opgevoed.

In een interview zegt Croft: “Kiah is een van de top drie honden die ik ooit opgeleid heb.” Deze viervoetige held jaagt nu elke dag op criminelen en maakt komaf met alle stereotypen die er over zijn ras bestaan.

DEEL dit met je vrienden en familie!


Bron: Shareably en The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.