Verstoten hond werd aan een boom vastgebonden om daar te sterven. Maar redders zijn verbaasd als ze ontdekken dat hij DIT verborgen geheim met zich meedraagt!

Helaas horen we steeds weer verhalen over harteloze mensen die hun huisdieren gewoon op straat achterlaten wanneer ze niet meer “bruikbaar” zijn. Ze geven er niet om wat er verder van hen zal worden. En dan zijn er nog mensen die nog een stapje verder gaan in hun boosaardigheid en voor nog meer onnodig leed zorgen zodat de dieren geen schijn van kans hebben om aan een zekere dood te ontkomen.

Ook deze eigenaar had zich iets vreselijk bedacht om zich van zijn hond te ontdoen.

Afbeelding: Hype Dojo

De Griekse dierenwelzijnsorganisatie “Tributes – From Rescue to Home” kreeg midden in de nacht een anonieme oproep. De beller berichtte over een hond die op de berg Hymettos aan een boom was vastgebonden en vermoedelijk achtergelaten was. De hond had geen enkele mogelijkheid om weg te lopen – laat staat om ergens water of voedsel te vinden.

Onmiddellijk worden twee dierenbeschermers uitgestuurd om de hond te zoeken. Het was al drie uur ’s ochtends als de redders eindelijk ter plaatse arriveren.

De dierenbeschermers zagen in het pikdonker iets oplichten: het waren de ogen van de doodsbange en uitgemergelde hond. Tool – zo dopen ze de viervoeter – had het ijskoud, was uitgehongerd en zichtbaar in slechte gezondheid. Hij was zelfs te zwak om nog te blaffen om de aandacht te trekken. De dierenbeschermers bevrijdden het dier meteen en brachten hem naar het opvangcentrum.

Na drie weken intensieve verzorging ging het al zichtbaar beter met Tool. Ook de leegte in zijn ogen was stilaan verdwenen. Tool was ook niet meer van de jongste. Dat wisten de vrijwilligers omdat Tool een microchip had ingeplant, die uitkomst gaf over zijn leeftijd, zijn naam en eigenaar.

Bleek dat Tool eigenlijk Tobby heette. Het was een voormalige jachthond die zijn eigenaar negen jaar geleden voor veel geld in het buitenland had aangekocht.

Vandaag gaat het eindelijk veel beter met Tool: hij werd samen met een andere hond door een Duitse hondenliefhebster geadopteerd en mee naar Duisburg genomen. Daar geniet Tool terug met volle teugen van het leven.

De ondertussen 10-jarige hond is goed hersteld en zijn nieuwe eigenares maakte van hem een vrolijke hond.

DEEL deze prachtige redding en al even mooie transformatie met je vrienden!

Bron: The Orphan Pet en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.