Verstoten babygiraf werd voor dood achtergelaten. Toen doken de redders op en wisten meteen wat hen te doen stond …

Onlangs werd er in Afrika een babygiraf van amper een week oud aangetroffen en zijn redders stelden vast dat zijn moeder nergens te bespeuren was. Op zo’n jonge leeftijd zou het dier nooit alleen in het wild kunnen overleven. Gelukkig konden de redders hem naar hun opvangcentrum overbrengen om er samen te leven met andere verweesde en verstoten wilde dieren.

Het opvangcentrum heet The David Sheldrick Wildlife Trust. Deze organisatie focust normal op olifanten en neushoorns. Maar deze trust houdt zich ook bezig met de instandhouding van alle diersoorten in Oost-Afrika en bindt tevens de strijd aan tegen de stroperij.

De giraf – nu Kiko genaamd – maakte algauw vriendjes in zijn tijdelijke verblijf. Sommige andere dieren, zoals een verweesde olifant, begon hem zelfs overal te volgen als was hij een “grote broer.”

Van zodra Kiko oud en sterk genoeg is zal hij in het wild worden uitgezet bij zijn soortgenoten. Zijn verzorgers hebben een uitstekend werk verricht. De video van de redding van Kiko zal je hart ongetwijfeld verwarmen. Het is gewoon vertederend om te zien hoe hij met zijn redders omgaat.

Wat vind jij van deze prachtige redding? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: Liftable en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.