Verstoten baby-olifant wordt gevonden terwijl hij vast zit in de modder. Dan doet hij zijn 1e stap als redders hem weer tot leven hebben gebracht

Olifanten hebben alle hulp nodig nadat wij hun habitat en voedselbronnen vernietigden, en daarbij komt nog dat de soort door stropers nu met uitsterven bedreigd is. Toen The Rhino Orphanage in Zuid-Afrika hoorde over een olifantje in nood konden ze niet wegkijken – hoewel ze normaal alleen voor neushoorns zorgen.

Afbeelding: Facebook

“Dit babyolifantje arriveerde donderdagnacht in ons opvangcentrum nadat het in de modder was komen vast te zitten. We gaven hem de naam Jabu wat geluk betekent”, schreef de organisatie op Facebook. Baby Jabu werd moederziel alleen in een modderpoel aangetroffen. Ze hadden geen idee hoe hij daar terecht was gekomen en waarom hij werd achtergelaten, maar wat ze wel weten is dat hij te zwak was om rechtop te staan.

Afbeelding: Facebook

In het opvangcentrum ontving hij de nodige gespecialiseerde zorgen, heel wat babymelk en liefde. Eerst waren de verzorgers niet zeker of hij het wel zou halen, maar van zodra Jabu een beetje kracht had gewonnen, wisten ze dat hij helemaal zou genezen.

Afbeelding: Facebook

“De kleine Jabu kon niet staan toen hij arriveerde omdat hij zich helemaal had uitgeput om uit de modder te geraken. Het was best hard met deze kleine kerel, maar we zijn blij om jullie te melden dat hij nu terug te been is en rondwandelt!”

DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Bron: Life Daily

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.