Verlaten “oma” schaap vindt doel in het leven door op de boerderij voor andere dieren te zorgen.

Sammie was amper 9 jaar oud. Voor ons is dat nog erg jong, maar voor een schaap is dat inderdaad best oud. Maar in plaats van haar oude dag te kunnen genieten, dreigde Sammie haar huis te verliezen waar ze haar hele leven gewoond had. Maar haar eigenaar zou naar de andere kant van het land verhuizen en ze wilde haar niet meenemen omdat ze te oud was. Ze wachtte nog even in de hoop dat Sammie zou overlijden, maar dit taaie schaap ging helemaal nergens heen.

schaap1

Uiteindelijk gaf haar vorige eigenaar haar aan Poplar Spring Animal Sanctuary waar ze rustig verder oud zou kunnen worden.

schaap2

Vandaag is Sammie 12, maar ze doet het helemaal niet rustig aan. Ze leent haar natuurlijke vriendelijkheid aan de andere dieren op de boerderij en neemt hen onder haar hoede, inclusief een bejaard hert en een gehandicapt lammetje.

schaap3

Op de boerderij had Sammie meteen veel aandacht voor de andere dieren, vooral voor zij die het een beetje moeilijk hadden.

schaap4

Neem nu Daisy. Dit arme schaap werd aangetroffen in de straten van Philadelphia – en het is nog steeds een mysterie hoe ze daar verzeild raakte!

schaap5

Maar het hechtst van al is ze nog met Andy, een jonger schaap wiens beperking zijn bewegingsvrijheid een beetje in de weg staat.

schaap6

De directeur van het opvangcentrum zegt: “Ze hield ervan om het kleintje te knuffelen. Elke dag wanneer hij terug naar de stal moest, zou ze de hele dag blaten tot ze terug samen waren.”

schaap7

Helaas overleed Andy eerder dit jaar aan complicaties als gevolg van zijn beperking, en hij wordt heel erg gemist.

schaap8

Maar voor Sammie is dit geen domper op haar aardigheid, want nu concentreert ze zich op de andere dieren om het verlies te verwerken.

DEEL het verhaal van Sammie met elke dierenliefhebber die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.