Varken draagt een schattige muts als ze naar buiten in de sneeuw gaat

Als het buiten koud is, is het belangrijk om je goed in te duffelen – zeker als je een varkentje bent.

 

Steve Jenkins, de vader van Esther het wondervarken, zei dat varkens in het bijzonder erg vatbaar zijn voor de koude. “Ze lijden erg onder de koude, vooral aan de punten van hun oren”, vertelde hij. “Net zoals wijzelf koud hebben aan onze vingertoppen en oren.”

 

Jenkins en zijn partner Derek Walter adopteerden Esther vier jaar geleden toen een vriend hen vertelde over een “mini” varkentje dat een huis nodig had. Bleek dat Esther toch niet zo mini was – ze groeide op tot een varken van 300 kg! Dit komt helaas wel vaker voor. Mensen worden opgelicht en denken dat ze een minivarken kopen. Maar in realiteit zitten ze na verloop van tijd opgezadeld met een volgroeid varken.

 

Maar Jenkins en Walter houden zielsveel van Esther en zij ook van hen. Esther woont binnen in het huis bij Jenkins en Walter, maar als ze naar buiten gaan, wil Esther altijd mee gaan wandelen.

 

Toen ze op een koude dag mee naar buiten glipte, merkte Jenkins dat haar oren erg roze zagen. En de volgende dag zaten er zelfs bruine plekken op haar oren. Ze consulteerden een dierenarts en vernamen dat de oren van Esther bevroren waren.

 

Nadat Esther behandeld werd, schreef Jenkins een Facebookpost over zijn ervaring. Niet lang daarop werd er een pakje aan hun deur geleverd: het was een speciale muts op maat van Esther waardoor zowel haar oren als haar hoofd bedekt waren.

 

Nu draagt Esther deze muts telkens als ze tijdens de winter naar buiten gaat.

Maar zelfs met een jas en een muts is Esther toch nog het liefst van al gewoon thuis. “Ze houdt niet echt van de sneeuw. Het zal de koude zijn. Zelfs in de zomer als het regent blijft ze nog het liefst van al in bed tot het gestopt is met regenen.”

En wie kan haar iets verwijten?

DEEL dit geweldige varken met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.