Vader leent telefoon van ex-vrouw. Als hij de applicatie ziet, belt hij onmiddellijk de politie.

Een vader uit Tulsa in Oklahoma in de VS ging zijn eenjarige dochter bij zijn ex-vrouw. Jerrica Lackey, ophalen. Toen hij daar was moest hij de telefoon van zijn ex even lenen. Ze merkte dat er een applicatie genaamd Kik op haar telefoon geïnstalleerd was en wist dat de applicatie gelinkt was aan de uitbuiting van kinderen.

De vader opende de applicatie en was geschokt door wat hij vond. Zijn ex-vrouw had namelijk naaktfoto’s van hun dochter naar haar vriendje gestuurd. De foto’s en video’s brachten ook aan het licht dat Lackey het kind seksueel misbruikte.

Lackey, 29, werd gearresteerd en aangeklaagd wegens verschillende seksuele misdrijven. Lackey zegt dat ze de foto’s en video’s maakte omdat haar vriendje dat gevraagd had.

“Toen we de oproep kregen konden we het nauwelijks geloven”, zei Casey Roebuck van de lokale politie. “Het is nauwelijks te begrijpen dat een moeder zoiets haar eigen kind zou kunnen aandoen.”

Er werden ook nog andere iPhones en tablets in het huis van Lackey aangetroffen die momenteel nog onderzocht worden. Ondertussen wees het onderzoek wel al uit dat Lackey en haar vriend via FaceTime en Kik met elkaar communiceerden en dat de moeder foto’s en video’s verzond waarop te zien is hoe ze haar dochter misbruikte, en daarbij soms objecten gebruikte. De meest recente video werd verzonden op de dag dat de vader het misbruik ontdekte.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: KTUL en News 9

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.