Urenlang klampt de vrouw zich huilend aan haar paard vast. Maar wat de boer dan doet, blijkt de redding op het laatste moment te zijn

Iedereen die aan de kust is geweest, weet dat de zee erg verraderlijk kan zijn. Niet alleen door de werking van eb en vloed, maar ook omdat de ondergrond soms erg drassig kan zijn. Deze moerasachtige ondergrond heeft op verschillende plaatsen al heel wat mensen- en dierenlevens geëist.

Dat is precies ook wat er met het paard Astro gebeurde. Nietsvermoedend dwaalde zijn eigenares te ver af en kwamen ze in drijfzand terecht. Twee paardenstappen in de verkeerde richting en het paard zakte helemaal weg in de moerassige ondergrond. Terwijl het zijn eigenares Nicole Graham, haar dochter en haar paard nog lukte om zich uit de voeten te maken, zakte Astro alsmaar dieper in de bruine massa weg.

Astro zakte tot zijn hals in het drijfzand weg en dreigde te stikken! Graham klampte zich drie uur lang aan zijn hals vast om te vermijden dat het paard nog meer in paniek zou geraken en nog verder zou wegzinken.

paard1

Hij probeerde vertwijfeld terug vaste grond te geraken en zich uit de modder te slepen, maar het drijfzand bleek een onverbiddelijke tegenstander. Astro dreigde niet alleen te stikken, maar zou ook van uitputting kunnen overlijden. Zijn eigenares moest wanhopig toezien hoe de toestand van haar paard alsmaar hopelozer werd.

paard2

Uiteindelijk komen de reddingswerkers ter plaatse en trekken Nicole uit het moeras, om te vermijden dat ook zij nog verder zou wegzakken. Koortsachtig overleggen ze hoe ze het 450 kilogram wegende paard zullen bevrijden. Nicole wijkt ondertussen geen seconde van zijn zijde om hem te kalmeren, want die vele vreemde mensen maken Astro bang.

paard3

Ondertussen stak ook het gevaar van dehydratatie de kop op, want het was niet eenvoudig om Astro water te laten drinken. Om te vermijden dat Astro teveel kostbare krachten zou verliezen, dient een dierenarts hem een kalmeermiddel toe.

paard4

Terwijl hij het spuitje kreeg, sprak Nicole hem bemoedigend toe. Ondertussen was er eveneens een helikopter ter plaatse, maar het paard zat te diep in de modder om hem een touw rond te binden en Astro zo uit het moeras te tillen. Nicole bereidde zich voor op het ergste. Door de vermoeidheid en de angst van Astro was de race tegen de tijd nu helemaal begonnen. Bovendien kwam de vloed al opzetten, waardoor Astro levend begraven zou worden. Hij zou een wanhopige verdrinkingsdood sterven.

paard5

De reddingswerkers doen een laatste wanhoopspoging: ze probeerden hem uit te graven, zodat hij zelfstandig uit zijn hachelijke positie zou kunnen klimmen. Maar de grond was te zacht en Astro kreeg maar geen grip op de ondergrond.

paard6

Er restte nog slechts een laatste sprankeltje hoop: de tractor van een boer die eveneens ter plaatse was gekomen. Astro was zo uitgeput en zo diep gezonken dat het vrijwel onmogelijk was om hem eruit te trekken. Nicole wilde het er echter op wagen. Ze zou haar trouwe paard niet zomaar opgeven.

paard7

En dan geschiedde het wonder. Nicole en de reddingswerkers slaagden erin om het paard op het droge te trekken. Astro was er slecht aan toe en had medische verzorging nodig, maar het belangrijkste was dat hij die verschrikkelijke dag overleefde.

paard8

Nicole Graham heeft tien paarden op haar boerderij, maar zoiets had ze nog nooit meegemaakt. Vanaf nu is ze extra voorzichtig en mijdt ze de kustlijn om deze horror te vermijden.

paard9

Dit verhaal toont ons de ongelofelijke liefde van een eigenares voor haar paard en het feit dat je door de krachten te bundelen wonderen kunt verrichten.

DEEL deze adembenemende redding met je vrienden op Facebook!


Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.