Unieke witte leeuw en tijger, brengen eindelijk kleintjes ter wereld en ze zijn werkelijk super-schattig

Als het op grote katten aankomt, heersen leeuwen en tijgers over de wereld. Niets is zo krachtig of zo sterk als deze machtige dieren. In de Myrtle Beach Safari dierentuin in South Carolina is een onwaarschijnlijk stelletje opgedoken. Maar voor Ivory de leeuw en Saraswati de tijger was het liefde op het eerste gezicht. Het is al ongewoon genoeg dat een leeuw en een tijger een paartje vormen, maar hun witte vachten maakt het nog unieker. Zoölogen zeggen dat er minder dan 300 en minder dan 1.200 witte tijgers op aarde overblijven.

leeuw

Maar nu hebben deze albino katten geschiedenis geschreven.

Onlangs deden Saraswati en Ivory iets wat in de geschiedenis nog niet was voorgekomen. Ze baarden de eerste nest witte “lijgers”. En deze kleine witte baby’s kunnen gewoon niet schattiger zijn. De vier lijger baby’s kregen de namen: Odlin, Samson, Yeti en Apollo. Ze hebben voornamelijk een witte vacht, maar anders dan hun mama hebben ze ook strepen.

Maar achter deze schattige baby’s schuilt een droevige realiteit, want omdat het gaat om een kruising tussen twee verschillende soorten zullen ze zelf nooit baby’s hebben. Deze welpjes zijn immers steriel en kunnen zich helaas niet voortplanten.

leeuw1

Hieronder delen we een video van deze katjes! Dit is de omschrijving van de video:

“Deze schattige welpjes zien er schattig uit en zijn misschien een van de zeldzaamste dieren ter wereld – maar snel zullen ze opgroeien tot de grootste katten ter wereld.”

DEEL dit fascinerende verhaal met je vrienden en familie op Facebook!


    Bron: YouTube en AWM.com

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.