Uitgeputte koe ligt in een met water gevuld graf en ligt dood te gaan. Maar engelen in een boot zijn iets anders van plan

Er zijn ondertussen 12 maanden verstreken na de nooit eerder gezien overstromingen in Fort Bend County in Texas. Het dordroge landschap werd herschapen in een onherkenbare, waterige massa. De Brazos Rivier, die na dagenlange regenval buiten zijn oevers was getreden, liet mensen en dieren hogere grond opzoeken.

Mensen die in de buurt van de rivier woonden, zochten hun toevlucht tot kleine bootjes en kajaks om zich een weg door het stijgende water te banen. Deze overstroming veroorzaakte niet alleen verwoesting onder mensen, maar ook onder dieren.

Op 2 juni 2016 zag een groep mannen een koe die spartelde om in leven te blijven. Het dier was duidelijk uitgeput en kon zich in het modderige water nog nauwelijks bewegen. De voormalige sheriff Craig Brady was ook bij de mannen in de boot. De situatie inschattend, wisten ze dat de koe zonder hun tussenkomst zou verdrinken.

Een gemiddelde koe weegt tussen de 500 en 900 kg, en er eentje in beweging krijgen is geen eenvoudige opdracht. Brady en zijn team begonnen het lethargische dier aan land te trekken, in de hoop dat ze zelfstandig op haar poten zou kunnen staan.

Voorzichtig legden ze een touw rond haar nek en leidden het arme dier behoedzaam op het droge.

Toen de koe in veiligheid was, deden ze het touw van rond haar nek en duwden haar nog een beetje verder. “Laat haar even op adem komen”, zei een van de mannen en gaven de koe even om krachten op te doen.

Toen ze haar tweede adem had gevonden, beantwoordde de koe de aanmoedigingen van haar redders. Daarop stond de koe op, pauzeerde even, en ging er dan vandoor. “Tot later!”, riepen de mannen triomfantelijk na deze succesvolle redding.

De engelen in deze boot redden die dag het leven van een dier, simpelweg omdat dat het enige goed was om te doen.

Bekijk de redding hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron en afbeelding: www.liftable.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.