Uitgehongerde pup is niets meer dan vel over been, nadat hij wekenlang niet heeft gegeten. Dankzij liefde en verzorging herstelt hij nu op ongelooflijke wijze

Toen er op een dag in een dierenopvangcentrum in Granada, Spanje, een uitgemergelde hond werd binnengebracht, waren de vrijwilligers bezorgd dat het dier niet zou overleven.

spa1

Deze puppy was zo uitgehongerd dat haar botten uit haar vel staken. Om het nog erger te maken, lieten ook haar organen het afweten. Ze had zo weinig spieren dat ze moeite had om rechtop te staan of te lopen.

spa2

Gelukkig was niet alle hoop verloren. Eduardo Rodriguez, de eigenaar van het centrum, weigerde de hond op te geven en besliste om haar op te vangen.

spa3

Eduardo noemde de hond Barilla spaghetti omdat ze zo dun was. Toen Eduardo de hond door een dierenarts liet onderzoeken, liet die verstaan dat haar overlevingskansen gering waren.

spa4

Eduardo vertelde de Daily Mail:

“Ze was zo uitgehongerd dat ze alleen maar haar hoofd een beetje kon bewegen. Ze had gewoon geen spiermassa. Ik red al jongen van kinds af aan, maar een hond die er zo erg aan toe was als Barilla had ik nog nooit gezien. De dierenarts zei dat we net op tijd waren, want wellicht zou ze niet nog een nacht overleefd hebben. We gaven haar een soort harnas zodat ze terug spiermassa zou kunnen kweken.”

spa5

Na verloop van tijd won Barilla voldoende kracht om terug rechtop te staan en zelfstandig water te drinken.

spa6

Het personeel denkt dat Barilla van bij haar geboorte werd opgesloten en uitgehongerd.

spa7

Langzaam maar zeker begon Barilla bij te komen. Aanvankelijk at ze gewoon in haar mand, zodat ze niet moest opstaan.

spa8

Daarna begon ze vijf tot zes keer per dag te eten en kon ze weer gewoon rechtop staan – en dat allemaal dankzij het geweldige personeel van het dierenasiel.

spa9

Zeven weken nadat ze gevonden werd, had Barilla een ongelofelijke transformatie ondergaan. Eduardo denkt dat ze in deze tijd meer eten kreeg, dan dat ze de voorbij tien maanden sinds haar geboorte had gegeten.

spa10

Wat stond er vervolgens te wachten voor deze hond? Wel, Eduardo had zo’n hechte band met Barilla dat hij besliste om haar te adopteren!

spa11

 

Vandaag woont Barilla bij Eduardo en zijn vrouw Carolina, hun 14-jarige dochter en 5 andere honden.

spa12

Wat een hartverwarmend verhaal over een hond die weigerde te sterven en een dierenvriend met een gouden hart die weigerde om haar op te geven!

DEEL deze spectaculaire transformatie met iedereen die je kent!


Bron: Daily Mail UK en Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.