Uil heeft de man die haar redde zo gemist, dat ze niet kan stoppen met hem te knuffelen

GiGi is een uil die helemaal eenzaam en alleen was – tot ze een man ontmoette die ze nooit zou vergeten.

GiGi arriveerde in het Wild at Heart Rescue in Mississippi nadat ze een hoofdtrauma had opgelopen, wellicht omdat ze door een auto was aangereden. GiGi was zo ziek dat ze tijdens haar behandeling meer dan 250 gram was afgevallen – wat veel is omdat uilen doorgaans slechts 1 tot 2 kg wegen.

uil1

“Deze vogel was een van de meest kritische die we ooit behandeld hebben”, zei Dubuisson. “Het feit dat ze leefde mag al als een wonder beschouwd worden.”

Maar als er iemand was die haar kon redden was het wel Douglas “Doug” Pojeky, voorzitter van de organisatie en beter bekend als “de roofdieren fluisteraar.”

uil2

GiGi had meteen ongelooflijk veel vertrouwen in Pojeky en dat liet ze op de meest fantastische manier blijken.

Pojeky was op familiebezoek geweest in Michigan en had GiGi al een tijdje niet gezien. Toen Pojeky terugkwam, begon GiGi letterlijk op zijn arm te dansen. Dan wandelde ze langzaam naar zijn borst toe en legde haar vleugels letterlijk rond zijn schouders.

uil3

Dit gebaar had een bijzondere betekenis voor Pojeky. Toen hij nog bij zijn ouders woonde, verscheen er dikwijls een uil op de boerderij. Het was vooral zijn vader die de uil regelmatig zag. Pojeky en de rest van de familie zagen hem zelden. Maar de ochtend na de dood van zijn vader zag hij de uil over de boerderij vliegen.

“Toen de uil me zo knuffelde, kon ik alleen maar aan mijn vader denken”, zei Pojeky.

uil4

Van zodra GiGi helemaal hersteld is, zal ze terug in het wild worden uitgezet. Maar ondertussen kan ze rekenen op Pojeky.

DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.