Tweede Wereldoorlog veteraan komt op z’n 90e ‘uit de kast’ als transgender

Een soldaat die nog in de Tweede Wereldoorlog vocht, heeft onthuld dat ze op 90-jarige leeftijd als vrouw door het leven wil gaan, nadat ze een heel leven lang haar ware geslacht negeerde. Patricia Davies uit een dorpje in Leicestershire zegt dat ze al vanaf haar drie jaar wist dat ze een vrouw was, maar leefde voortdurend in angst om haar ware aard te onthullen. Patricia, geboren als Peter, besloot haar leven als man verder te zetten nadat ze op een keer eens uitgelachen werd omdat ze vrouwenschoenen aanhad.

Vorig jaar besliste de gepensioneerde echter om de overgang te maken: “Het was een zware last die van mijn schouders viel. Ik leefde in een leugen.”

Het geslacht in haar medische verslagen is ondertussen naar vrouwelijk veranderd. De gepensioneerde industriële fotografe vocht tussen april 1945 en 1948 nog mee in WO II en had een verre tante die 104 jaar oud werd. Ze hoopt dat ze gelijkaardige genen heeft en dat ze nog even van haar leven als vrouw kan genieten.

De dokter van Patricia heeft een genderoperatie niet uitgesloten en momenteel wordt haar zaak onderzocht door een transgenderkliniek. Ze zei: “Ik sluit het niet uit, maar ik ben best wel gelukkig met mezelf nu. Ik denk niet dat ik dat nog zal meemaken.”

Bekijk het videoverslag van deze opmerkelijke dame hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.