Trainers bonden tijger met touwen vast en zeiden dat het mensen geluk zou brengen als ze op zijn rug gingen zitten

Circussen lijken magische plaatsen, maar achter de schermen zijn het niet zo’n goede plekken voor dieren om te leven. Echt wreed hoe mensen zoveel talent hebben om kunst en muziek te creëren – maar tegelijk hebben sommigen ook de “gave” om dieren op de meest ondenkbare manier te kwetsen. Neem dit circus in China bijvoorbeeld.

Afbeelding: YouTube

Er ligt een tijger vastgebonden op een tafel. De tijger kan niet bewegen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, gaan er vervolgens mensen op zijn rug zitten. Om selfies te maken …

Afbeelding: YouTube

Dit gebeurde in een circus in Yiyang in Hunan, China. Ashley Fruno, een medewerker van PETA Asia, zei dat de naam van het circus niet bekend is. De man in de video verklaart dat mensen die op de rug van de tijger gaan zitten niets dan voorspoed en geluk in hun leven zullen kennen.

Afbeelding: YouTube

Dieren verdienen waardigheid en respect. Tijgers zijn niet gemaakt om op hun rug te laten rijden. Tijgers zouden niet gedwongen mogen worden om mensen “geluk” te brengen.

Afbeelding: YouTube

Fruno zegt dat er in één stad in China gemakkelijk tot 300 circussen zijn. Beeld je maar eens in hoeveel andere dieren dergelijk misbruik moeten ondergaan.

Afbeelding: YouTube

In het Qingdao Safari Park werd een beer over het podium gesleept omdat hij niet wilde optreden. Wie kan hem dat verwijten? Hij is niet gemaakt om te dienen voor ons plezier en entertainment.

Afbeelding: YouTube

De dieren treden alleen op uit “angst”, zegt Fruno. Ze doen al die “geweldige” dingen om niet bestraft te worden.

En achter de schermen ontbeert het hen vaak aan eten, water en een gepast verblijf. Ga niet naar het circus waar dieren opgevoerd worden.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: YouTube en Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.