Toen ik zag, wat deze 10-jarige met een blind hert deed, kreeg ik tranen in mijn ogen

De verbinding tussen mens en dier is iets heel speciaal. Het volgende verhaal is daar nog het beste voorbeeld van: In Chicago in de Amerikaanse staat Illinois zag een echtpaar hoe het 10-jarige kind uit de wijk dag voor dag met een ree op wandel gaat. Het dier was blind en kon zich niet oriënteren. De jongen maakte er zijn taak van om het dier elke dag naar een plek te leiden waar het voldoende kon eten. Zonder de jongen zou het dier binnen de kortste keren door een auto aangereden zijn. Door zijn beperking was het dier niet meer in staat om in de wildernis te overleven.

hert1

Maar hoe goed de daad van de jongen ook bedoeld was, besloten de buren dat het zo niet verder kon en klopten bij een natuurreservaat aan. De buur verklaarde zijn tussenkomst in de onderstaande post op Reddit:

“Een organisatie voor de bescherming van wilde dieren kwam de ree enkele uren geleden met een paardenoplegger ophalen. Dat zijn de enige mensen die in Illinois legaal dieren mogen vervoeren. De hele wijk kwam afscheid nemen, ook de jongen en zijn moeder. Ik ga proberen om op te volgen hoe het met de ree gaat. Voor zij die zich zorgen maken over de gevoelens van de jongen: zijn reactie was erg volwassen. Hij was slechts enkele dagen met de ree op stap, had ze geen naam gegeven of geprobeerd het als huisdier te houden. Hij nam het ook niet mee naar huis of gaf het extra voeder. Hij wilde gewoon het beste voor de ree en was blij dat ze eindelijk onderdak had gevonden. Deze kleine jongen was het beste voorbeeld voor wat het betekent om iemand te helpen en voor iemand te zorgen. Hij toonde veel liefde en respect. Mijn vrouw en ik zullen met zijn moeder praten om te zien hoe we deze jongen kunnen belonen. We willen hem de foto geven die we maakten en hem meenemen naar het wildpark wanneer hij maar wil.”

hert2

De ree leeft nu met haar soortgenoten in een wildpark. Hier woont ze in de omgeving waar ze thuishoort, zij het zonder verkeer. Er wordt op toegezien dat het dier niet verhongert. Wie weet wat er met het diertje gebeurd zou zijn, moest de kleine jongen er zich niet over ontfermd hebben.

DEEL dit hartverwarmende bericht met je vrienden!


Bron: hedodo.com, heroviral.com en Reddit

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.