Tijger baart haar jong. Maar wat er dan gebeurt verbluft de toeschouwers

Het mirakel van de geboorte is een van de meest ongelofelijke ervaringen die een moeder kan hebben en dat geldt voor zowel mensen als dieren. Het gebeurt niet vaak dat we een dier kunnen zien bevallen, maar als we een keertje de eer hebben, dan is het een moment dat we voor eeuwig koesteren. Misschien heb je al wel eens een huisdier zien bevallen, maar een wild dier dat baby’s op de wereld zet, is toch nog iets anders.

Tijgers zijn ongeveer 16 weken zwanger en “werpen” een nest. Een nest kan bestaan uit zeven welpjes, maar zelden overleven ze allemaal de geboorte. De overlevingskansen zijn eerder gering want nog niet de helft zal een volwassen leeftijd bereiken.

In de Australia Zoo zou een tijgermoeder genaamd Kaitlyn gaan bevallen en de verzorgers keken uiteraard nauwlettend toe. Gelukkig voor ons beslisten ze om dit fenomenale moment te filmen. Toen Kaitlyn bevallen was van de eerste twee welpjes, waren de verzorgers extatisch, maar dan beseften ze dat er iets aan de hand was. Hoewel het welpje een poging doet om te ademen, was het al twee lange minuten muisstil en ademende hij nog altijd niet naar behoren. Iedereen wachtte met ingehouden adem, terwijl de kersverse mamatijger aan het werk ging met haar baby.

Bekijk deze ongelofelijke video en kijk zeker helemaal tot het einde. Dit herinnert ons er nog maar eens aan hoe mooi het leven eigenlijk wel is.

DEEL deze indrukwekkende video met je vrienden!

Bron en afbeelding: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.