Tijdens een stortbui pakt hij het slappe lichaam van de babybeer op. Hij WEET dat hij een lastige beslissing zal moeten nemen

Op beren jagen en hen doden is legaal, maar er eentje redden is een misdrijf? Dat is de “juridische logica” waarmee Corey Hancock geconfronteerd wordt nadat hij op een stervend babywelpje stootte en besloot om het te redden.

“De beer was compleet bewusteloos”, zei Corey. “Ik probeerde zijn voeten te kietelen, trok aan zijn oren, maar hij bewoog helemaal niet. Ik bleef maar met hem praten – en telkens als ik dacht dat hij ging sterven, ademde hij nog eens in.”

Maar kort daarna confronteerde de politie Corey en waarschuwde hem dat hij vervolging riskeerde om de eenvoudige reden dat je bepaalde dieren niet uit hun natuurlijke habitat mag verplaatsen.

Corey ontdekte de beer toen hij in de bergachtige regio van Elkhorn wandelde, en hoewel hij ontsnapte aan juridische vervolging (hij kwam er vanaf met een waarschuwing), zegt hij geen seconde spijt te hebben van zijn handelingen.

“Ik denk dat geen enkele ouder of een goedaardige persoon zou kunnen weg wandelen van een ander zoogdier dat zijn laatste adem uitblaast”, zei Corey.

Nadat hij de babybeer ontdekt had, postte hij op Facebook een oproep om vrienden te vragen of ze een goede plek wisten om het weesje naartoe te brengen.

Uiteindelijk stemde het Turtle Ridge Wildlife Shelter in om de beer op te vangen, waar ze zijn temperatuur, hydratatie en gezondheid snel konden stabiliseren.

Ondertussen werd “Elkhorn”, hoe Corey de beer doopte, overgebracht naar het Oregon Department of Fish and Wildlife (ODFW). Maar het ODFW heeft wel enkele waarschuwende woorden voor personen die zich in dezelfde situatie als Corey geplaatst zien:

“We adviseren mensen om er nooit zomaar vanuit te gaan dat een wild dier verweesd is, tenzij ze de moeder zagen sterven. Het is best normaal dat gewonde wilde dieren een tijdje alleen gelaten worden.”

De hoop is groot dat Elkhorn snel kan terugkeren naar zijn natuurlijke habitat.

DEEL deze redding met je vrienden!

Bron: YouTube en www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.