Tijdens het poetsen vindt de vrouw DIT van haar man. Mijn tranen zijn op.

Op een ochtend wordt Julia wakker en merkt dat haar echtgenoot weg is. Hij gedraagt zich de laatste maanden vreemd en niets is nog hetzelfde, dus begon ze al conclusies te trekken. Ze staat op en strekt haar benen, zichzelf voorbereidend op een intense dag schoonmaken.

vrouw-brief

Het is dan dat ze de brief van haar man vindt die hij op het nachtkastje achterliet. Wanneer ze het leest, kan ze haar emoties niet te baas.

Je kunt het hier lezen: 

“Liefste Julia,

Ik schreef je nu terwijl je aan het slapen bent, gewoon voor het geval dat ik het niet ben die morgen naast je wakker wordt.

Met deze reisjes over en weer, breng ik meer en meer tijd aan de andere kant door, en wie weet? Ik ben bang dat ik niet zal terugkeren van een trip.

Gewoon voor het geval dat ik morgen niet begrijp wat er met me aan de hand is. Gewoon voor het geval dat ik morgen niet in staat zal zijn om je te vertellen hoeveel ik je bewonder en je integriteit bewonder, die vastberadenheid van je om aan mijn zijde te zijn, om mij gelukkig te maken ondanks alles. Zoals je altijd doet.

Gewoon voor het geval dat ik me morgen niet meer bewust ben van wat je doet. Wanneer je briefjes op de deuren plakt zodat ik de badkamer en de keuken niet met elkaar zou verwarren. Wanneer je erin slaagt ons te doen lachen wanneer ik mijn schoenen zonder sokken aantrek. Wanneer je het gesprek altijd levendig houdt wanneer ik elke zin vergeet. Wanneer je me discreet benadert en de naam van een van onze kleinkinderen in mijn oor fluistert. Wanneer je zacht reageert op een van mijn woedeaanvallen, alsof iets vanbinnen rebelleert tegen wat mij overneemt.

Daarvoor en voor vele andere dingen. Gewoon in het geval dat ik jouw of mijn naam morgen niet meer herinner.

Gewoon in het geval dat ik je morgen niet kan bedanken.

Gewoon in het geval, Julia, dat ik je niet nog een laatste keer kan zeggen, dat ik VAN JE HOU.

Voor altijd de jouwe.

T.A.M.R.”

Het is bijna onmogelijk om niet in tranen uit te barsten wanneer je dit leest. Het is prachtig om dergelijk mooie uitdrukking van liefde te lezen, ondanks al de droefheid van geheugenverlies. Maar wij zullen het zeker niet vergeten. Laten we het in iedereens herinnering bewaren door het te delen met alle personen die we kennen. Lang leve de liefde!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.