Tiener wandelt met een pup, als ze door een verkrachter wordt aangevallen en tegen de grond wordt gedrukt. Seconden later doet de pup het ONDENKBARE

Maya Fairweather besloot om de puppy van haar vriendje even uit te laten in het park. Toen ontdekte de tiener hoe beschermend honden wel kunnen zijn. Pitbulls krijgen vaak af te rekenen met slechte vooroordelen voor hun beweerd agressief gedrag. Fairweather zegt dat de hond genaamd Apollo een “lieve hond” is en “erg vriendelijk is en iedereen bespringt.”

Vandaag geven zij en haar vriend, Carlos Guzman, Apollo extra veel liefde en aandacht. De vijf maanden oude puppy redde Fairweather van een vreselijke aanval. Rond 10 u ’s avonds op 28 november ging Fairweather in het Red Hook Recreation Area Park een eindje wandelen met de hond. Toen ze in het park aankwam, liet de 18-jarige Apollo even los zodat hij wat zou kunnen lopen.

De tiener had oortjes in en luisterde naar muziek, toen ze plotseling iets achter haar voelde. “Ik dacht dat het mijn vriendje was die me vastgreep, dus draaide ik me om en lachte, maar het was mijn vriend niet.”

In plaats daarvan begon een vreemde haar aan te vallen. Hij duwde het meisje op de grond en probeerde haar broek uit te trekken.

“Ik viel op mijn handen”, zei ze. “Ik sloot mijn ogen want ze zeggen dat als je hun gezicht ziet, ze je dan vermoorden. Ik was echt doodsbang.”

Dat is het moment waarop de pitbull kwam aangelopen om haar te beschermen. Apollo beet zich vast in het been van de aanvaller.

De hond beet zo hard dat hij de hond van zijn been moest proberen af te schudden. Op dat moment kon Fairweather ontsnappen. “Ik kon weglopen en liep naar de overkant van de straat.”

De hond liet uiteindelijk los en de dader ontvluchtte het park. Fairweather en Apollo keerden gelukkig ongedeerd naar het appartement van haar vriend terug. “Zonder Apollo had dit veel erger kunnen aflopen.”

“Die hond is een held. Hij beschermde haar”, zei de moeder van Guzman, Sonia Valcarcel. “Ik ben droevig dat ze dit moest meemaken, maar dankzij de hond kon ze ontsnappen.” De politie is nog op zoek naar de dader.

DEEL deze heldhaftige hond met je vrienden!

Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.