Surfers horen een babywalvis huilen en komen meteen aangesneld om haar te helpen.

Zo nu en dan zal er langs de kustlijn wel eens een walvis opduiken. Door de werking van de getijden lopen ze dan wel het risico om vast te komen zitten. Dat is precies wat een babywalvis eerder dit jaar overkwam. Het kwam vast te zitten op een strand in Costa Rica en zijn lot zag er niet goed uit. Als het niet van een surfer Mauricio Camareno en zijn vrienden had afgehangen, zou het arme dier zeker gestorven zijn.

Afbeelding: Facebook / Noticias del Puerto

Ze merkten een kleine bult op het wateroppervlak op. Toen ze een beetje dichter kwamen, beseften ze dat het om een babywalvis in nood ging.

Afbeelding: Facebook / Noticias del Puerto

Een walvis van die omvang uit ondiep water krijgen, is uiteraard geen eenvoudige opdracht. Ze gebruikten al hun krachten om het dier naar diepere wateren te slepen. Ondertussen moesten ze verzekeren dat het hoofd van de walvis boven water bleef om te kunnen ademen. Dat duurde wel zes uur! Toen was de walvis eindelijk voldoende uitgerust om haar vrijheid tegemoet te zwemmen.

Afbeelding: Facebook / Noticias del Puerto

Toen het hoogtij kwam opzetten, zagen de surfers de kans om de walvis los te laten. Ze had genoeg gerust om op eigen krachten verder te zwemmen.

Afbeelding: Facebook / Noticias del Puerto

We twijfelen er niet aan deze walvis de surfers ontzettend dankbaar was. Zonder hun geduld en toewijding zou ze vast niet overleefd hebben.

DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.