Stropers lieten deze babyneushoorn alleen achter voor een pijnlijke dood. Nu blijft ze haar favoriete mens constant achterna lopen!

Dieren van alle vormen en maten hebben onze liefde en bescherming nodig. In het wild kunnen babydieren hun moeders verliezen door roofdieren – mens en dier. De kansen dat een babydier op z’n eentje overleeft, zijn klein. Een 2,5 maanden oude witte neushoorn genaamd Nandi was zo’n baby. Nandi was haar moeder verloren toen stropers haar neerschoten en vermoordden.

De stropers verwijderen de hoornen en verkopen ze – hoewel dat illegaal is. Nandi sloeg er op een of andere manier in om te ontsnappen, maar zonder haar moeder zou ze niet lang kunnen overleven.

Nandi kon geen voedsel vinden en at dan maar zand. Gelukkig vonden enkele lieve mensen van The Rhino Orphanage haar en namen haar mee.

The Rhino Orphanage is gevestigd in Zuid-Afrika en wordt gesteund dor de Wild Heart Wildlife Foundation – en zoals de naam doet vermoeden, zorgen ze voor het behoud van de neushoorn.

Ze werken hard om de soort te beschermen – die met uitsterven bedreigd is. Ze baby neushoorns die hun ouders verloren – om welke reden dan ook – een nieuwe thuis.

Nandi voelde zich vrij snel thuis in haar nieuwe omgeving. Ze is nog een baby en heeft om de paar uur melk nodig.

Ze is ondertussen goed gegroeid en eet zelfs al vaste voeding.

Van zodra Nandi en haar kameraadjes groter zijn, zullen ze in het wild worden vrijgelaten. Tot dan kan ze lekker dollen met haar menselijke verzorgers!

DEEL dit bericht met je vrienden!


    Bron: YouTube en Relay Hero

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.