Stop met je ballonnen in de lucht op te laten. Dit is de angstaanjagende reden waarom.

Het heeft iets magisch om een ballon in de lucht te zien opstijgen. Wie zou kunnen vermoeden dat zo’n mooi moment in een tragedie zou kunnen eindigen? Het oplaten van ballonnen maakt vaak deel uit van trouwfeesten en grote openingen. Kinderen kijken vreugdevol toe hoe de ballonnen in de wolken verdwijnen tijdens een verjaardagsfeestje, en zelfs op begrafenissen is het een symbolisch moment om afscheid van iemand te nemen. Elke individuele dag wordt er een onvoorstelbaar aantal ballonnen opgelaten.

Maar zoals we wel weten: “Wat naar boven gaat, komt ook weer naar beneden.” De ballonnen die we oplaten komen uiteindelijk weer naar omlaag en veroorzaken onherstelbare schade aan ons milieu en wilde dieren.

Balloons Blow is een organisatie die dit wereldwijde probleem onder de aandacht brengt. Ze leggen de motivatie achter hun beweging uit:

“Alle ballonnen, ook die biologisch afbreekbaar zijn, keren terug naar de aarde als smerig afval. Ze doden eindeloos veel dieren. Ballonnen zijn ook afval van helium, een kostbare brandstof. Ballonnen kunnen duizenden kilometers afleggen en de meest ongerepte natuurgebieden aantasten.”

Enkele feiten:

  • Ballonnen kunnen duizenden kilometers afleggen en de meest ongerepte en afgelegen gebieden bevuilen.
  • Vogels, walvissen, zeeschildpadden, schapen en andere dieren werden al gedood door ballonnen.
  • De lintjes kunnen leiden tot wurging en de dood.

Bovendien legt de organisatie uit dat latex ballonnen chemische stoffen bevatten die tijdens de afbraak in de natuur in het milieu terechtkomen. Heliumballonnen zouden tijdens dit proces zelfs brand kunnen veroorzaken.

Leer hieronder meer over het onderwerp en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.