Stier werd gered van een stierengevecht. Nu leeft hij elke dag in het paradijs. Zie zijn NIEUWE thuis

Stierengevechten zijn een bizarre “sport.” Als je het zo al kunt noemen. Het is al eeuwen een onderdeel van verschillende culturen. Het is een “spektakel” dat zelfs door Hemingway en Bugs Bunny geromantiseerd werd.

Zelfs al heb je nog nooit een stierengevecht bijgewoond, ken je de principes ervan wel. De matador, de gracieuze bewegingen, de rode doek. Maar heeft iemand zich al eens afgevraagd hoe de stieren zelf daar over denken?

11-08-2015 Concurso Escuelas de Toreo. Plaza de Toros "La Malagueta". Málaga. #malaga #andalucia #españa #spain #marcaespaña #toros #toro #torero #fiestanacional #tauromaquia #albero #plazadetoros #ruedo #asiesandalucia #estaes_malaga #love_malaga #igers_malaga #culturamalaga #toreo #bullfighter #bullfight #bull #reuters #nationalgeografic #nytimes #lemonde

A post shared by Manolook – La Legión (@manolookg) on

We kunnen alleen maar raden dat het niet hun favoriete activiteit is. Ze worden onder luid gejoel in een ring gedwongen. En na dergelijke gevechten worden heel wat stieren gewoon gedood. Voor alle duidelijkheid: niet alle stieren worden gedood. Sommigen worden na het gevecht “gepardoneerd.”

Ze leven dan enkel om de volgende keer weer te vechten. Een zeldzame keer heeft een stier echt geluk.

Dit is Fadjen. Hij was een heuse “ster” in de wereld van het stierenvechten. Dat was totdat hij Christophe Thomas ontmoette, die een passie heeft voor het redden van dieren. Hij voelde meteen iets voor de stier uit Barcelona, Spanje, en beloofde om hem een nieuwe thuis te geven.

Fadjen woont nu op een grote boerderij in Bretagne in Frankijk. Vandaag brengt hij zijn dagen in alle rust door en kan weer gewoon stier zijn.

Bekijk het verhaal van Fadjen hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: YouTube en www.liftable.com ; Afbeelding: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.