De “slaapbus” biedt dakloze mensen EN hun dieren een veilige plek voor de nacht aan

In Amerika zijn er naar schatting 3,5 miljoen mensen dakloos, waarvan 5-24% een huisdier heeft. Dat stelt ons voor een gigantisch probleem, zeker als je beseft dat die huisdieren ook familie zijn.

Ondernemer Simon Rowe uit Australië liet zijn eerste “Slaapbus” maken toen hij in 1993 een dakloze man zag die langs een drukke baan probeerde te slapen. Hij gaf hem een beetje geld, maar toen hij thuiskwam moest hij huilen omdat hij dacht dat er een betere manier moest zijn om de daklozen een veilige plek aan te bieden.

Zo ontstond de revolutionaire en niet dure Slaapbus, en liefdadigheidsinstellingen vanuit de hele wereld namen het idee over. Rowe zei in een interview met The Sydney Morning Herald:

“Het was niet de bedoeling om overzee te gaan. Ik wilde de daklozen in Australië helpen. Maar al vanaf de eerste dag kwamen er meer donaties binnen van het Verenigd Koninkrijk dan van elke andere plek. Dan kreeg ik mails van Ierse politici die het idee wilden overnemen. En deze ochtend nog kreeg ik een mail uit Chicago. In Amerika zijn er al 50 liefdadigheidsinstellingen die zich achter het idee geschaard hebben.”

De bussen zijn uitgerust met 22 slaapcompartimenten, met airconditioning en bergruimte, en het beste van al: kennels voor de viervoetige inwoners.

De “kamers” hebben ook een televisie, met kanalen waarop geadverteerd wordt voor daklozencentra.

Liefdadigheidsinstellingen van over de hele wereld zagen de voordelen van dergelijke slaapbussen: een overnachting per persoon kost slechts 25 euro, en er zijn ook mogelijkheden wat betreft scholing en educatie.

De bussen bieden warmte en comfort, zonder dat de daklozen gedwongen worden om hun dieren achter te laten.

Wat vind jij van dit project? Een ideetje voor bij ons? Laat het ons weten en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: The Forever Dog

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.