Schoonmaakexpert deelt 14 geniale schoonmaaktrucs. Maak je huis fris voor het voorjaar

Velen onder ons poetsen dagelijks, wekelijks of maandelijks. Maar deze tijd van het jaar staat de lenteschoonmaak voor de deur. Deze geweldige trucs zullen je in de helft van de tijd doen poetsen en het beste is dat je alles in huis hebt om dit te realiseren.

Hack je swiffer met een sok

De swiffer is een uitvinding waar we gewoon niet meer zonder mee kunnen. Het enige nadeel is de kostprijs van de vegers, maar dat kan eenvoudig opgelost worden met een oude sok!

Gebruik droogdoekjes

Sommige stofzuigers zorgen ervoor dat kleine stofdeeltjes terug in de lucht worden geblazen. Om ook de hardnekkigste stofdeeltjes aan te pakken gebruik je best een droogdoekje of vezeldoekje.

2-ingrediënten douchereiniger

Een eenvoudig middeltje om je douche te reinigen bestaat uit azijn en afwasmiddel. Meng de ingrediënten in de verhouding 1:1.

Het toilet reinigen

Azijn is een van de beste reinigingsproducten ooit. Het is onschadelijk voor het milieu en het doodt bacteriën! Dat maakt het uitermate geschikt om het toilet te reinigen. Giet het gewoon in je tank en de volgende keer dat je doorspoelt, krijgen bacteriën geen kans meer!

Poets je badkamer met citroen

Citroen reinigt niet alleen, maar werkt ook nog eens als een spons. Voeg een beetje borax aan de citroen toe voor extra schuurkracht!

Poets je blinden met een sok

Sokken zijn niet alleen geschikt om de vegers van je swiffer te vervangen, maar je kunt ze ook gebruiken om je blinden te poetsen. Je gebruikt ze gewoon als washandje om de beide kanten van de blinden in een beweging te reinigen.

Laat je vensters blinken

Het geheim voor glanzende ramen is een beetje ontsmettingsalcohol toevoegen aan je water met zeep. Hierdoor droogt de oplossing sneller en heb je geen strepen!

Bekijk hieronder nog 7 andere schoonmaaktips en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: www.faithtap.com en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.