Schokkende foto’s tonen kalfjes in een batterijboerderij in Dorset

Deze site, namelijk een batterij-boerderij voor kalveren, wordt gebruikt om koeien te kweken die melk leveren aan supermarkten zoals Marks & Spencer. Volgens dierenwelzijnswetten mogen de koeien slechts tot acht weken oud in dergelijke hokken gehouden worden, maar uit deze foto’s blijkt dat deze koeien duidelijk heel wat ouder zijn.

Het lijdt geen twijfel dat de koeien duidelijk te groot zijn voor de hokken. Ze hebben moeite om binnen de afspanning te blijven en moeten zich letterlijk in het achtergelegen hok wringen als ze onderdak nodig hebben.

Deze kalveren van de Grange Dairy in Winfrith Newburgh zullen naar andere boerderijen gestuurd worden om er andere melkkoeien te vervoegen. De boerderij behoort toe aan de familie Cobb.

Op basis van de tags aan hun oren achterhaalden de agenten van de dierenbescherming dat de koeien inderdaad ouder zijn dan acht weken. Het management van Marks & Spencer heeft een audit bevolen na deze “teleurstellende” onthullingen.

De dierenwelzijnsgroep die de foto’s maakte, Animal Equality UK, beweert dat de koeien zelfs tot zes maanden oud zijn. Dat werd ontkend door de boerderij, maar men weigerde wel de echte leeftijd van de dieren mee te delen.

De organisatie roept op: “We vragen om alle afnemers alle banden met deze leverancier meteen te verbreken.”

Marks & Spencers liet al weten: “We zijn zeer teleurgesteld om deze beelden te zien. Elke inbreuk tegen onze standaarden is onaanvaardbaar. Onze experts werken met de boerderij samen om onmiddellijk de nodige maatregelen te nemen. We werken hard om de strengste dierenwelzijnsnormen te handhaven.”

DEEL dit bericht om deze schokkende praktijken onder de aandacht te brengen!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.