Bijzonder beest, wat bekend staat als “magisch konijn”, is voor het eerst in 20 jaar weer gezien

Maak kennis met de Ili Pika, een van de zeldzaamste en meest bedreigde diersoorten ter wereld. Dit zijn de eerste foto’s in 20 jaar die van het ongrijpbare dwergwezentje genomen konden worden.

konijn1

De schattige Ili Pika werd in 1983 voor het eerst ontdekt door Li Weidong in de Tianshian bergen in het noordwesten van China. De natuurbeschermer is eveneens verantwoordelijk voor het maken van deze foto’s zovele jaren later. Hoewel hij verwant is aan konijnen is er verder weinig geweten over de Ili Pika die op grote hoogtes leeft.

konijn2

Helaas is de populatie sinds de ontdekking drastisch gedaald, vertelde Li aan CNN: “Ik ontdekte de soort en zag ze meteen met uitsterven bedreigd worden. Als het gewoon onder mijn ogen uitsterft, zou ik me schuldig voelen.”

konijn3

Hij ging vroeger op pensioen om de soort te bestuderen. Li en zijn vrijwilligers hebben geschat dat de populatie ondertussen onder de 1000 is gezakt.

konijn4

Ze kregen de bijnaam “magische konijnen”, maar er is niets magisch aan hun slinkende aantallen. Dit zou veroorzaakt worden door luchtvervuiling en de globale opwarming van onze planeet. Hoewel er nog geen officiële organisatie is die de dieren helpt of beschermt, hoopt hij dat anderen in zijn voetsporen zullen treden om deze diersoort in stand te houden.

DEEL dit magische konijn met je vrienden en familie!


Bron: CNN/Li Weidong

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.