Rouwende moeder beseft dat haar lievelingsschaap op sterven na dood is. Dan is ze compleet OVERDONDERD door hetgeen ze in het stro aantreft

Toen het tienjarige schaap van Amy Hill genaamd Dotty zwanger werd, was er geen reden tot bezorgdheid. Ze had voordien al verschillende keren gelammerd en altijd al gezonde baby’s ter wereld gebracht op de Snowy River Farm. De boerderij in Nova Scotia, Canada, focust op het houden van dieren zonder het gebruik van soja of maïs. De bedoeling is om “hoogstaande erfgoedproducten te maken in een menselijke en ecologische omgeving.”

Hoewel Hill nog andere schapen heeft, heeft Dotty een speciaal plekje in haar hart omdat Dotty haar eerste schaap was. Op Facebook schreef Hill: “Je moet weten dat Dotty mijn eerste schaap is en ze het begin was van mijn liefde voor schapen. Ze is mijn beste vriendin en ze betekent de wereld voor me.”

Toen Dotty zich een beetje vreemd begon te gedragen, maakte Hill zich begrijpelijk zorgen. Op een ochtend trof ze Dotty bewegingloos aan. “Ik wandelde de stal binnen en zag mijn geliefde Dotty met haar rug op de grond liggen. Haar ogen rolden weg en ze had moeilijkheden om te adelen.”

Omdat ze zwangerschapstoxemia vreesde, probeerde ze het schaap meteen suikers toe te dienen. Dotty was erg groot en toxemia komt vaker voor bij dieren die grote kinderen baren. Hill dacht dat de oorzaak gelegen was in het feit dat ze met een groter ras hadden gefokt, waardoor de baby’s misschien te groot zouden zijn.

Nadat haar suikergehaltes terug op peil waren, ging het even beter. Maar na verloop van tijd ging Dotty zienderogen achteruit en de baby’s in haar buik bewogen niet meer. Hill begon zich stilaan neer te leggen bij het verlies van haar eerste schaap en ging ervan uit dat ook de baby’s dood waren.

Maar precies op het moment dat ze nog een laatste keer naar Dotty wilde kijken om afscheid te nemen, veranderde alles. Toen ze de stal binnenkwam, zag ze iets in het stro bewegen. Eerder had Dotty al tweelingen gebaard, maar ditmaal overtrof ze zich helemaal: VIER baby’s! Vier witte, schattige, actieve en gezonde lammetjes en HONGERIG!

 

Omdat schapen maar twee “kraantjes” hebben, moet Hill helpen bij het voederen, maar dat doet ze maar al te graag, zeker gezien de voorgeschiedenis.

“Ik sta perplex. Ik zal niet liegen. Ik huilde een half uur lang toen ik dit deze ochtend aantrof. De opluchting dat mijn meisje nog altijd bij ons is en dat ze ons heeft gezegend met vier prachtige baby’s (drie jongens en een meisje) is overweldigend op alle mogelijke manieren”, zei Hill.

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Facebook en www.liftable.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.