De röntgenfoto laat zien wat zich in het lichaam van de witte hond bevindt. Het laat het hart van zijn vrouwtje breken

Liz Haslam uit het Britse Barnham heeft een bijzonder levensdoel, want haar hart gaat uit naar dierenbescherming, of beter gezegd: hondenbescherming. Als jarenlange activiste weet Liz dat bepaalde honden op grond van hun ras of afkomst het moeilijker hebben om een thuis te vinden. Daarom concentreert ze zich op de redding van bullterriërs.


In het voorjaar van 2015 kreeg Liz een noodoproep van een bevriende dierenwelzijnsorganisatie uit Gökova in Turkije. De helpers hadden een witte bullterriër opgenomen die iets verschrikkelijk werd aangedaan. Eric was blind en bijna doof, en zijn gezicht zat onder de verfsporen. De andere wonden in zijn gezicht lieten vermoeden dat Eric gebruikt werd voor hondengevechten. Op straat zou de arme hond niet lang overleefd hebben, want het leven daar is hard.


Als Liz de foto’s ziet, is ze vastbesloten om het arme kereltje naar Engeland te halen. Precies honden als Eric vinden zelden een nieuwe familie. Het was overigens niet eenvoudig om Eric tot in Engeland te krijgen. Liz zamelde 2.900 euro in om voor Eric een plaatsje in het vliegtuig te reserveren.


Maar dan is het eindelijk zo ver: Liz kan Eric verwelkomen. Het Turkse team had zijn wonden al verzorgd en zijn toestand was al iets beter. Maar toch waren er nog genoeg redenen tot bezorgdheid. De kleine bullterriër had nog veel verwondingen in het gezicht. Die wonden waren afkomstig van paintballkogels. Die moesten onmiddellijk verder verzorgd en behandeld worden. Bovendien stelt Liz nog een verwonding vast, waarvan ze denkt dat het een abces is. Ze brengt Eric meteen tot bij een dierenarts.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.