Reddingswerkers denken dat de vermiste 4-jarige dood is. 11 dagen later ontdekken ze een hond die haar beschermt

De Siberische wildernis is zo groot dat je er al na enkele stappen helemaal verloren kunt lopen. Droevig om te zeggen, maar dat is precies wat er gebeurde met de vierjarige Karina Chikitova. Gelukkig had ze een trouwe vriend aan haar zijde die ervoor zorgde dat ze veilig was – haar hond Kyrachaan.

Op een dag dwaalde Karina door het dichte Siberische woud, maar raakte haar weg kwijt. Honderden mensen gingen op zoek naar haar, maar er werd geen spoor van het kind aangetroffen.

Hoewel Karina erg bang was, was ze niet alleen. Haar hond Kyrachaan verdedigde haar tegen wolven en beren. Hij hield haar ook warm als de temperaturen ’s nachts onder het nulpunt daalden. Om te overleven waren ze aangewezen op bessen en water.

wonder1

Er ging een week voorbij en de redders stonden op het punt om de hoop op te geven. Maar uit het niets kwam Kyrachaan uit het bos gelopen en probeerde de reddingswerkers in de richting van het meisje te leiden.

Op ongeveer zeven kilometer van haar dorp vonden de hulpverleners Karina in hoog gras. Ze was erg zwak en bang. Maar als bij wonder had ze geen verwondingen. Ze kwam er vanaf met enkele muggenbeten en lichte schaafwonden.

wonder2

Toen Karina haar hond terugzag, zei ze alleen maar: “Waarom heb je me alleen gelaten?”

Het verhaal verspreidde zich als een lopend vuurtje over de hele wereld en enkele maanden werd op de luchthaven van Yakutsk zelfs een standbeeld onthuld ter ere van dit onwaarschijnlijke duo.

wonder3

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.