Redders vinden een stervende, verweesde babyolifant, die diverse schotwonden heeft en alleen door het bos wandelt

Als we aan de angstwekkend snel afnemende olifantenpopulatie denken, denken we doorgaans aan meedogenloze stropers die de olifanten doden voor hun ivoren tanden. Dat is echter niet de enige bedreiging voor wilde olifanten.

Voor de Sumatra olifanten vormt de palmolie-industrie de grootste bedreiging. Door een verregaande ontbossing wordt hun natuurlijke habitat in Zuidoost-Azië immers alsmaar kleiner.

Afbeelding: Facebook

Alsof dat nog niet genoeg is, worden de olifanten door harteloze boeren als ongedierte beschouwd. Zonder aarzelen zullen ze elke olifant die te dicht bij hun gewassen komt doden. Onlangs werd een eenzame, uitgehongerde en verweesde babyolifant aangetroffen. De onthutsende ontdekking werd gedaan door een redder van BKSDA. Vermoed wordt dat de olifant haar moeder verloor aan de palmindustrie.

Afbeelding: Facebook

Na een snel onderzoek beseften de redders dat de baby ook een schotwonde in haar zijde had. Hoewel ze niet zeker weten wie hiervoor verantwoordelijk is, is het goed mogelijk dat de baby te dicht bij een plantage kwam en daarom werd beschoten.

Afbeelding: Facebook

Gelukkig is de olifant nu in goede handen en werd ze overgebracht naar een opvangcentrum voor olifanten. Hopelijk kan ze alsnog in het wild in een veilige omgeving uitgezet worden.

Kan je geloven dat iemand zoiets een onschuldige babyolifant kan aandoen? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Facebook / Forest Nature and Environment Aceh

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.