Redders vinden een ijskoude verstoten hond in een doos. Maar wat ze naast hem aantreffen is nog veel erger

Redders waren uitzinnig van woede toen ze op een verlaten weg in Dallas, Texas, een van de koude bibberende hond in een doos aantroffen. Het was laat op een zaterdagavond en met niemand in zicht zag de toekomst van deze arm hond er niet rooskleurig uit. Gelukkig voor hem merkte een vrouw genaamd Leslie Ysuhuaylas hem in het verlaten gebied op, waar maar al te vaak dieren worden achtergelaten.

Leslie wendde zich tot Facebook om hulp te zoeken voor de hond die ze Benny doopte. Rescue Rocks NYC bood onmiddellijk aan om te helpen. De medeoprichtster van de organisatie, Stacey Silverstein, regelde dat Benny naar een lokale dierenkliniek overgebracht kon worden, waar hij nu verder voor zijn leven vecht.


Silverstein schreef op Facebook: “Benny is compleet uitgedroogd, zwak en uitgehongerd. Er werden scans gemaakt van zijn borst en poten. Zijn hoofd is erg gezwollen en dierenartsen voeren nog altijd tests uit om de oorzaak te achterhalen. Deze enkele overnachting kostte al bijna 2.300 dollar dus we kunnen alle hulp gebruiken.”


Om het nog erger te maken, bleek op het ogenblik van de redding van “Benny in de doos” dat er naast hem nog een andere hond lag. “Toen we Benny in de doos ontdekten, zagen we dat er nog een andere hond in de doos lag, onbeschermd en bijna dood gevroren”, schreef Rescue Rocks.

Deze hond bleek echter in goede gezondheid. Nadat beide honden gerecupereerd zijn en alle inentingen gekregen hebben, worden ze vrijgegeven voor adoptie. DEEL dit hartverscheurend verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Life Daily en Rescue Rocks NYC

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.