Redders vinden een ijskoude hond, die zich aan het afval van zijn eigenaren probeert te warmen, nadat deze verhuisd is en het dier gewoon achterliet

Vijf dagen voor Kerstmis ontving Terri Looby een zorgwekkend berichtje. Iemand had een kleine hond zien ronddwalen in een straat in Detroit, Michigan. Het was ijskoud buiten en de grond was bedekt met sneeuw – de hond zou niet lang overleven in deze barre omstandigheden. De persoon wilde dat iemand de hond zou helpen en de eigenaar zou vinden.

 

Afbeelding: Terri Looby

Looby, een vrijwilliger bij de Detroit Animal Welfare Group, ging tijdens haar lunchpauze op zoek naar de hond. Zij en een collega reden de straat op en af maar ze zagen niets. Toen reden ze voorbij een afvalberg.

“Er lagen enkele dozen, vuilniszakken en een stoel. Toen we voorbijreden zag ik een hond opgerold in het kleinste balletje mogelijk”, vertelde Looby.

De hond was niet de kleine hond die ze had verwacht, maar een grote pitbull. Wat zijn omvang ook was – hij had hulp nodig. Het leek erop dat iemand hem gewoon op straat had gezet bij andere ongewenste spullen. De hond lag opgerold op een oude stoel.

“We stopten naast de afvalberg en van zodra de hond ons hoorde, tilde hij zijn hoofdje op en keek me recht in de ogen. Zijn staart kwispelde en hij sprong van de stoel meteen naar me toe. Hij wist dat hij veilig was!”

Afbeelding: Terri Looby

Ze kenden zijn naam niet, dus doopten ze hem Ollie-Loo.

“Toen we wilden vertrekken, werden we aangesproken door een buur die wilde weten wat we met de hond gingen doen. Ik antwoordde wie ik was en dat we van een asiel waren waar honden niet gedood worden. Ze zei dat de eigenaars uit hun huis waren gezet en hun honden op straat achterlieten. Ze waren nog teruggekomen voor de kleinste hond, maar Ollie-Loo lieten ze gewoon achter.”

Dat verklaarde meteen het mysterie van de “kleine hond”.

Afbeelding: Terri Looby

Gelet op de zichtbare ribben van Ollie-Loo had hij vermoedelijk al zo’n twee weken alleen buiten gezeten.

Omdat Looby terug aan het werk moest, belde ze Kelley LaBonty, directeur van haar organisatie en die stuurde meteen een vrijwilliger om het dier op te halen. Na het werk ging Looby dan met Ollie-Loo naar de dierenarts.

De dierenarts vond geen microchip, maar uit de scan bleek wel dat de hond een gebroken dijbeen had. “Ze zullen er later een plaatje in plaatsen om het bij elkaar te houden”, verklaarde Looby.

Afbeelding: Terri Looby

Omdat Ollie-Loo nog een melktand in zijn mond heeft, schatte de dierenarts hem hooguit anderhalf jaar oud. Terwijl Ollie op zijn operatie wacht, geniet hij tijdens de feestdagen alvast van de warmte en liefde van zijn pleeggezin.

Van zodra de operatie achter de rug is en hij helemaal hersteld is, zal hij worden vrijgegeven voor adoptie.

Zou jij deze arme stakker willen adopteren?

Laat het ons weten en DEEL dit kerstverhaal met je vrienden!

Bron: Life Daily

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.