Redders redden straathond die zo dun was dat je zijn botten kon zien, en verplegen hem weer helemaal gezond.

Toen Valia Orfanidou op Facebook een foto zag van een skeletale hond was ze ervan overtuigd dat het uit een horrorfilm kwam. De hond op de foto had schurft en was zo dun dat je zijn botten kon zien. De hond woonde in de buurt van een treinstation in Griekenland, en het was duidelijk dat hij niet meer lang zou leven. Valia besloot dat ze wilde proberen om deze hond weer gezond te verplegen.

Twee vrijwilligers reisden 70 kilometer om de hond te vangen, die Valia later Billy zou noemen. Billy was doodsbang maar hij ging toch rustig naar de redders toe. Die nacht ontmoetten de vrijwilligers en Valia elkaar in het kantoor van een dierenarts in Athene. Toen Valia Billy zag was ze geschokt over hoe ziek hij er wel uitzag, en ze was zeker dat de dierenarts hen zou zeggen dat het beter was om hem te laten inslapen.

Tot grote verrassing van Valia zei de dierenarts alleen maar dat hij aan een ernstig, maar behandelbaar geval van schurft leed. Dus nam Valia de hond gewoon mee naar huis en liet hem in een van haar badkamers in quarantaine. Billy was nog altijd een beetje nerveus, maar hij ging vredig op een dekentje liggen. Toen sliep de uitgeputte puppy urenlang.

In de loop van de volgende weken begon de schurft geleidelijk te genezen, en hij voelde zich steeds meer op zijn gemak in het huis van Valia. Hij at vier keer per dag, en als hij niet aan het eten was sliep hij. Billy was zoveel gewicht bijgekomen en zo goed genezen dat hij nog nauwelijks te herkennen was.

Billy begon ook meer buiten te spelen, samen met de andere honden van Valia, waarbij zijn staart niet ophield met kwispelen. Hoewel Valia ontzettend veel van Billy hield, wist ze dat het tijd was om hem te laten gaan. En zoals het lot het wilde was er iemand die juist had gevraagd om Billy te mogen adopteren, en het bleek een perfecte match!

Het ging om een Griekse dame genaamd Emma die in Zwitserland woont. Nadat ze met haar gepraat had, wist ze dat Billy bij haar een eeuwige en liefdevolle thuis zou vinden. Met tranen in de ogen nam ze op de luchthaven afscheid van Billy en kon zijn avontuur in Zwitserland van start gaan.

#Billy from the infamous Inofita. Rescued with #mange and #starved to death. Can't believe the gorgeous he's become while in his forever family.

A post shared by valiaorfanidou (@theorphanpet) on

De eerste avond kon Valia haar lieveling via Skype even zien, en ze was dolblij om te zien hoe gelukkig Billy wel was. Emma bleef Valia foto’s en video’s van Billy sturen, en algauw hadden de twee meer dan 2.300 berichtjes uitgewisseld.

#Billy the star being #photographed for his #adoption album. Just two months after being #rescued with #mange and #starved he just became so #handsome that no #photo could depict it. Oh well..at least we tried. #dontshopadopt

A post shared by valiaorfanidou (@theorphanpet) on

Op een dag zei Emma dat ze met Kerstmis naar Griekenland zou komen, en dat ze Billy zou meebrengen. Valia was tegelijk opgewonden en nerveus om de lieve puppy terug te zien. Toen de reünie eindelijk aangebroken was, was het zo geweldig als Valia zich had ingebeeld. Billy was in alle staten en genoot om ervan om terug met zijn oude hondenvrienden te spelen.

Bekijk hieronder het fenomenale avontuur van Billy en DEEL dit verhaal met je vrienden op Facebook!

Bron: YouTube ; Afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.