Redders redden een blinde en zwaar uitgedroogde coyote. Dagen later geeft ze hen “kleine” verrassinkjes.

Het leven is hard, en vaak niet eerlijk. Dat weet je ondertussen al wel. Als er iets naar gebeurt, is het leuk om iemand te hebben die de scherven mee helpt oprapen. Zeker als je een wild dier bent. In maart 2016 werd er een coyote gevonden door het team van Animal Rescue Team in California.

De problemen van de coyote begonnen toen ze in het hoofd werd geschoten. De kogel penetreerde haar voorste hersenkwam en liet haar blind achter. Aangenomen wordt dat ze vanop 15 meter afstand werd neergeschoten in de opgedroogde rivierbedding Santa-Ynez. Ze was uitgedroogd en uitgehongerd.

Afbeelding: Facebook / Animal Rescue Team

Op zeker ogenblik had ze ook nog eens rattengif binnengekregen. Waarom de coyote zo behandeld werd, weet niemand. Het team moest onderweg naar de dierenarts zelfs hartmassage uitvoeren. Haar leven hing aan een zijden draadje. Korte tijd na haar redding vond het personeel kleine coyotes bij haar in de kooi!

Afbeelding: Facebook / Animal Rescue Team

Nadat ze al dat leed en die pijn had doorstaan, slaagde ze er nog in om te bevallen van vier gezonde baby’s! Hoewel ze haar puppy’s niet kon zien, was ze een toegewijde mama!

Afbeelding: Facebook / Animal Rescue Team

De bedoeling is om de moeder nadat ze helemaal hersteld is aan een wildreservaat te schenken waar ze in alle rust van haar oude dag kan genieten. Alleen en blind in het wild is ze uiteraard een vogel voor de kat.

Afbeelding: Facebook / Animal Rescue Team

Haar puppy’s zullen wel in het wild worden uitgezet van zodra ze oud genoeg zijn. DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!

Bron: www.relayhero.com en Facebook / Animal Rescue Team

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.