Redders krijgen tranen in hun ogen, als ze een eenzame zieke hond vinden, die jarenlang in een smerige kelder leefde

Dierenredders moeten vaak uitrukken voor mishandelde of verwaarloosde dieren, maar je kunt nooit wennen aan de aanblik van onschuldige dieren die pijn lijden of gekwetst werden. Voor Viktor Larkhill Extreme Rescue was dit geval in het bijzonder erg gruwelijk. Het was op 21 december 2016 dat het team in een kelder arriveerde waar een hond zat opgesloten.

Hij was zwak en leed zichtbaar pijn. Bovendien was hij doodsbang van die mensen rondom zich. Hij lag op een vies kussentje, zijn vacht zat onder de modder en had verschillende kale plekken. De kelder waar hij leefde stonk vreselijk en overal lagen dode karkassen en uitwerpselen op de vloer.

De hond, die later Toby gedoopt zou worden, werd voor een grondig onderzoek naar de dierenarts gebracht. Hij had een bloedinfectie en zijn botten waren in het verleden gebroken en nooit helemaal geheeld. Daarom had de arme stakker het zelfs moeilijk om gewoon pijnvrije te zitten. Zijn gewrichten waren gezwollen en beschadigd, waardoor stappen of lopen al helemaal uitgesloten was. Vier maanden later heeft Toby ontzettend veel vooruitgang gemaakt en ziet er al een stuk gezonder en gelukkiger uit. Hij heeft zelfs zijn nervositeit overwonnen!

Maar zijn poten zijn nog steeds beschadigd en hij kan niet wandelen. De enige oplossing is een operatie waarbij er titaniumplaten worden ingebracht, maar daarvoor heeft hij donaties en hulp nodig. Je kunt hier voor Toby en zijn medische uitgaven doneren.

DEEL dit verhaal met je vrienden!

Bron: YouTube ; Afbeeldingen: Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.