Redders helpen een blinde zwerfkat weer te zien en zijn geschokt als zijn prachtige ogen zichtbaar worden

Toen een man genaamd Joe in de buurt van zijn huis in Florida een blind katje zag ronddwalen, wist hij dat hij moest helpen. Het kleine katje was graatmager en ziek, en hij zou het duidelijk niet lang op z’n eentje volhouden. Met de hulp van Joe begon het katje aan een wonderbaarlijke genezing.

Joe liet de kat binnen en begon hem te voederen. Toen Joe hem een beetje beter bekeek zag hij dat de kat schurft had en dat zijn oogjes dichtgeplakt waren. Joe had hulp nodig om dit katje te verzorgen, en dus postte hij het verhaal van deze kat in een lokale Facebookgroep. Daar leerde ook Carmen Weinberg, oprichtster van het Animal Friends Project, over de arme kat.

“Eerder deze ochtend ging ik hem oppikken”, zei Carmen aan Love Meow. “Ik bracht hem meteen naar de dierenarts, en daar werd bevestigd dat hij aan schurft leed, gedehydrateerd en ondervoed was.”

Carmen nam het katje mee naar huis om hem verder te verplegen en doopte hem Cotton.

“We smeerden hem in met kokosolie om zijn huidje te verzachten en gaven hem een heleboel water en eten om hem te hydrateren”, zei Carmen. Hij verraste haar doordat Cotton begon te spinnen als hij zijn eten zag. Dat was een goed teken dat hij zich langzaam toch beter begon te voelen.

Na enkele dagen begon de schurft aan zijn oren af te pellen. Vervolgens vielen de korsten op zijn ogen eraf en kon hij zijn oogjes eindelijk openen. Carmen was geschokt om te zien dat hij twee prachtige ogen had: eentje was blauw en het andere geel!

Nu Cotton zich beter voelt begint zijn persoonlijkheid helemaal door te schemeren. Hij is een erg vocale kat die van aandacht houdt.

Nu is Cotton klaar om geadopteerd te worden. We zijn Joe en Carmen zo dankbaar dat ze deze kat een tweede kans in het leven schonken!

DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Bron: Shareably ; Afbeeldingen: Love Meow

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.