De redders bevrijden de kitten uit een piepklein kooitje. Als ze haar dagen later onderzoeken, slaat hen de angst om het hart

Wie de kat Bijou vandaag ziet, weet niet wat voor een wondertje het dier eigenlijk is.

Toen zij en haar vier broertjes door dierenbeschermers uit een veel te kleine kooi in North Caroline bevrijd werden, waren ze amper 2 dagen oud. Ze zaten in de koude en knuffelden tegen elkaar om toch maar niet dood te vriezen.

Susan Spaulding, een ervaring dierenverpleegster, meldt zich vrijwillig om de vijf katjes bij zich in huis te nemen. Susan werkt al 25 jaar met verweesde katjes en weet wat haar te doen staat. Ze ontfermt zich de klok rond voor de donzige bundeltjes en voedert hen met het flesje, zodat ze snel aan kracht zouden winnen.

De katjes zijn er slecht aan toe toen ze bij haar kwamen, en voor eentje van hen kwam alle hulp te laat – het sterft een dag na haar redding. Susan is vastbesloten om de overige katjes erdoor te halen en overlaadt hen met liefde en goede zorgen.

Maar Bijou is van bij aanvang een zorgenkind. Ze is het kleinste en zwakste katje van het nest. Terwijl haar broers alsmaar sterker worden, bleef zij erg fragiel.

De broers van Bijou waren groot genoeg om geadopteerd te worden, maar zij blijft veel te klein voor haar leeftijd. Telkens als ze een paar grammetjes bijkomt, is ze die de twee dagen later alweer kwijt. Ze is zo zwak dat ze zich met moeite aan het leven vastklampt.

Maar dan is het ergste achter de rug: Eindelijk begint Bijou langzaam maar zeker sterker te worden en te groeien. Als ze negen weken oud is, weegt ze 725 gram – nog half zoveel als andere katjes van haar leeftijd.

Maar ondanks haar achterstand is Bijou het vrolijkste en meest levenslustige katje dat men zich kan inbeelden. “De vreugde die ze uitstraalt, is echt aanstekelijk”, zegt Susan. Bijou is nu een jaar oud en heeft het gehaald. Ondanks haar kleine lichaamsbouw is ze gezond en woont ze nog altijd bij Susan.

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!

Bron en afbeelding: The Dodo en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.