Redders hebben een beitel nodig, om de steenharde ‘jas’ van deze hond te kunnen verwijderen. Wat er uiteindelijk tevoorschijn komt, is een prachtige pup

Het is ongelofelijk hoe gemeen sommige mensen kunnen zijn. Ze hebben er plezier in om onschuldige dieren te martelen en hen leed aan te doen. Helaas zijn er ook kinderen die dergelijke gruweldaden begaan. In een afgelegen dorpje in Turkije mishandelde een groep kinderen een arme hond op de meest gruwelijke manier. De hond zag eruit als een droevig standbeeld.

De kinderen overgoten het dier met lijm en sleepten het daarop door de modder. Toen de dierenredders het hondje aantroffen was de lijm en de modder zo versteend dat hij zich geen haar meer kon bewegen. De massa was zo hard als beton en bezorgde het mishandelde kereltje ondraaglijke pijnen omdat zijn zenuwen en aderen werden afgesloten. De dierenbeschermers konden het nauwelijks geloven. Iedereen moest de tranen bedwingen bij zijn aanblik.

Ze proberen zijn leed onmiddellijk te verzachten. Met veel liefde en overgave wassen ze Pascal in een warm badje. Maar ze hebben geen andere keuze: Ze moeten hem op een of andere manier van de lijm bevrijden. Uiteindelijk zijn ze verplicht om zijn hele vacht af te scheren.

Ook al ziet hij er nu uit als een hoopje ellende, kan hij eindelijk aan zijn genezing beginnen.

En de kleine vechter maakt snel grote vooruitgang. Na drie maanden is hij nog nauwelijks te herkennen. Wie had gedacht dat er achter dit versteend hoopje zo’n prachtig hond schuil ging?

De dierenbeschermers waren terecht woedend, maar nu begint Pascal eindelijk aan zijn tweede leven: Hij werd geadopteerd door een liefdevolle familie uit Spanje en daar kan hij dit trauma hopelijk snel vergeten.

Bekijk de onderstaande video voor het hele verhaal en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!


Bron: Honest To Paws ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.