Redder met een goed hart bevrijdt een paard wat in vlijmscherp prikkeldraad verstrikt zit

Een paard bezitten is een grote verantwoordelijkheid omdat er ontzettend veel tijd kruipt in hun verzorging en onderhoud. Helaas geven niet alle paardenbezitters hun dieren de zorg die ze verdienen en nodig hebben, waardoor ze soms in gevaarlijke situaties verzeild kunnen raken.

Onlangs moest een paardeneigenaar uit het VK op de harde manier leren wat er kan gebeuren als je niet goed voor je paard zorgt. Toen hij na een storm naar zijn paard ging kijken, zag hij dat het in de prikkeldraad was komen vast te zitten.

Afbeelding: RSPCA England and Wales

Omdat de eigenaar niet elke dag naar zijn paard ging kijken, zat het paard al enkele dagen in de modder vast. Gelukkig merkte een voorbijganger het paard op en belde de lokale dierenbescherming om hulp.

Inspecteur Anthony Joynes ging ter plaatse en trof het paard aan op precies dezelfde plek als de man aan de telefoon had beschreven. Toen hij dichter kwam zag hij dat er prikkeldraad in de huid van het paard sneed. Het paard genaamd Tinker leed zichtbaar veel pijn.

Afbeelding: RSPCA England and Wales

“De arme kerel zat helemaal verstrikt in de prikkeldraad van de omheining. Een dierenarts, een lokale boer en twee elektriciteitswerkers sloegen de handen in elkaar om het paard te bevrijden”, zei hij. “We konden hem met een halsband beveiligen en gaven hem een beetje hooi om hem te kalmeren. Dan begonnen we behoedzaam de draad door te knippen.”

“De dierenarts behandelde de wonde die hij had opgelopen bij zijn poging om zich los te wrikken, maar gelukkig was het niet zo erg als het had kunnen zijn. De arme stakker zag eruit alsof hij daar al even vastzat en zijn verwondingen hadden veel en veel erger kunnen zijn.”

Afbeelding: RSPCA England and Wales

Van zodra Tinker bevrijd was, sprak Joynes met de eigenaar en waarschuwde hem hoe gevaarlijk het is om dagenlang niet naar je paard te gaan kijken.

Bekijk de hartverwarmende redding hieronder en DEEL deze video met elke paardenliefhebber die je kent!

Bron: Life Daily en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.