Razendsnel denkende dierenarts redt het leven van de hond, nadat zijn bek met secondelijm was dichtgeplakt

Honden houden ervan om op zowat alles te kauwen. Maar zelfgemaakte speeltjes kunnen ontzettend gevaarlijk zijn voor hun gezondheid.

Deze week had een Jack Russel uit het VK dolle pret toen hij op een brochure kauwde, maar toen zijn speeksel vermengd raakte met de glanzende folie van het papier ontstond een sterke lijm die zijn tanden aan elkaar plakte en kreeg hij zijn mond niet meer open.

Afbeelding: Mercury Press

De 7-jarige hond genaamd Finlay werd naar de dierenarts gebracht en onmiddellijk verdoofd. Dan volgde een 45 minuten durende operatie. Dokter Scott Carpenter gebruikte boter, warm water en tandartsmateriaal om de lijm van zijn tanden te verwijderen om de mond van Finlay weer open te krijgen.

“Dit noodgeval was erg ongewoon – heel anders dan we hier in de praktijk al gezien hadden”, zegt de dokter. “Toen we de oproep kregen dachten we eerder aan een verwonding door een stok – dit hadden we niet meteen verwacht. Toen Finlay binnenkwam, zagen we de lijm op zijn tanden … Het zat muurvast”, voegde Carpenter er nog aan toe.

Afbeelding: Mercury Press

“We moesten erg voorzichtig zijn tijdens de operatie want we wilden zijn tanden en tandvlees niet beschadigen. Er zaten ook nog stukjes papier rond zijn tanden gewikkeld”, vervolgt Carpenter. Nu waarschuwt de dierenarts andere hondeneigenaars om extra voorzichtig te zijn met de post. “We zouden dit niet graag nog eens zien gebeuren. Sommige honden houden ervan om met de post te spelen. Vooral deze honden moeten goed in de gaten gehouden worden. De lijm van het drukwerk kan snel hard worden.”

Wist jij dat lijm van drukwerk gevaarlijk kon zijn voor honden? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL deze waarschuwing met iedereen die je kent!

Bron: Life Daily

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.