Pony werd gered na jaren van verwaarlozing. Hij had hoeven die zo lang waren, dat hij niet eens meer kon lopen

Normaal moeten de hoeven van een paard om de drie tot vier weken getrimd worden, maar de hoeven van deze Shetland pony werden een schokkende tien jaar lang niet verzorgd. De activisten van de Belgische dierenwelzijnsorganisatie “Animaux en Péril” dezen op een boerderij een gruwelijke ontdekking. Poly’s hoeven waren al 10 jaar niet gesneden en hadden zich in de loop der tijd anderhalve keer rond hun eigen as gedraaid. De arme pony kan amper staan, laat staan lopen. De redders weten dat ze meteen moeten ingrijpen.

Eerst wordt de gematteerde vacht van Poly geschoren. Om Poly’s hoeven terug gezond te krijgen, moet er zwaar materiaal aan te pas komen. Ondanks deze noodzakelijke ingreep vreesden de verzorgers aanvankelijk dat ze nooit meer normaal zou kunnen lopen – want door de jarenlange vergroeide hoeven, was haar houding en botstructuur misvormd.

De levensomstandigheden van de arme pony waren al niet veel beter. Toen Poly gevonden werd, stond ze twee voet hoog in de mest. Het is duidelijk dat de eigenaar amper voor het dier zorgde. Poly was zwaar ondervoed en woog amper 75 kg, zoveel als een grote hond. Normaal zou Poly rond de 200 kg moeten wegen. Poly was nog maar vel over been.

Omdat ze onder de luizen zat, onderging Poly ook een medisch badje. Voor de eerste keer in haar leven werd Poly liefdevol verzorgd. In het opvangcentrum van Animaux en Péril komt de zwaar gehavende pony geleidelijk aan op krachten en kan ze aan haar herstel beginnen.

De ontberingen van de afgelopen jaren waren echter zo ernstig dat de redders zeggen: “Als je dergelijke marteling moet ondergaan lijkt de tijd wel eeuwig te duren.” Hopelijk slaagt Poly er toch in om het lijden van de afgelopen jaren te vergeten.

Ongelofelijk in welke mate de eigenaar dit dier verwaarloosde. Dergelijke mishandeling verdient geen enkel levend wezen. De man riskeert nu een fikse gevangenisstraf en boete voor zijn wangedrag. En Pony heeft eindelijk uitzicht op een beter leven.

DEEL dit schokkende bericht met iedereen die je kent!

Bron: Life Daily ; Afbeeldingen: Animaux en Péril

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.