Politieagenten staan perplex, als ze in het huis van een door honden geobsedeerd koppel 92 Yorkshires aantreffen

Afgelopen vrijdag redde de San Diego Humane Society 92 Yorkshires die in erg onhygiënische omstandigheden leefden in het huis van verzamelaars. Volgens Stephen MacKinnon, directeur van de organisatie, waren de eigenaars een bejaard koppel die hen zelf hadden opgebeld om hulp te vragen.

Afbeelding: San Diego Humane Society

Het Snelle Responsteam van de organisatie repte zich ter plaatse en brachten de hondjes over naar hun hoofdzetel in San Diego, waar dierenartsen de Yorkshires konden onderzoeken en hen van de nodige medische verzorging voorzien.

Tijdens het weekend werden de honden onderzocht en geschoren. Er werd vastgesteld dat de vacht van enkele honden zwaar verzilt was.

Afbeelding: San Diego Humane Society

Andere honden hadden verzorging nodig aan wondjes en andere kwaaltjes. “Het is tragisch voor de dieren en vaak ook voor de betrokken personen. Maar als dit gebeurt, gaan onze eerste zorgen altijd uit naar de dieren”, zegt Dr. Gary Weitzman, hoofd-dierenarts van de San Diego Humane Society.

Afbeelding: San Diego Humane Society

De dierenartsen denken dat de honden enkele weken tijd nodig zullen hebben om te recupereren en dat ze midden februari voor adoptie vrijgegeven kunnen worden.

DEEL dit verhaal met je vrienden en familie!

Bron: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.