Politieagenten doen alsof ze een wandelingetje maken en brengen dame met dementie terug naar huis.

Elke dag wandelt de 81-jarige Roberta een eindje op haar oprit van haar huis in Maryland. Dat was ook vorige vrijdag het geval, maar ditmaal draaide ze niet om en bleef ze gewoon verder wandelen.

Roberta woont samen met haar dochter en toen die laatste besefte dat haar moeder wel erg lang wegbleef, belde ze de hulpdiensten. Haar dochter vertelde de agenten dat haar moeder aan dementie leed en snel gevonden moest worden. Ongeveer 40 minuten later vond een groepje agenten Roberta op een houten voetpad naast haar huis.

In plaats van de vrouw te beschamen over haar misstap, deden ze alsof ze ook een wandelingetje aan het maken waren in de hoop haar zo terug naar haar huis te loodsen. En zo werd agent Morrison gefotografeerd terwijl hij hand in hand met zijn nieuwe vriendin Roberta liep … en haar zo zachtjes naar huis gidste.

Op de Facebookpagina van het politiekorps lezen we:

“We praten vaak over de verdiensten van politiewerk. Vrijdag legden we zo’n moment vast.

Agenten gaven gevolg aan een oproep over een 81-jarige moeder die vermist was. Het leek erop dat de moeder aan haar dagelijkse ommetje op haar oprit was begonnen maar nooit terugkeerde. Dat werd allemaal een beetje angstaanjagender toen we hoorden dat ze dementie had.

Onze agenten begonnen de buurt te doorzoeken.

Na 40 minuten werd ze gevonden.

Aanvankelijk was ze een beetje overstuur en ze vroeg aan de agenten of ook zij een wandelingetje aan het maken waren. Ze antwoordden zachtjes van “ja” want het was tenslotte een mooie dag. Ze leek opgelucht en zei dat ze de weg was kwijtgeraakt. “Geen probleem”, zei agent Morrison die haar zachtjes bij de hand nam, en wandelde vervolgens samen met de andere agenten naar haar huis.

Onderweg kletsten de agenten een beetje met de oude dame om haar gerust te stellen. Op de vraag wat de sleutel tot een lang, gezond leven was, antwoordde de vrouw: ‘Goed eten en actief blijven.’

We zijn zo dankbaar voor dit moment. Dit is waarom ons werk loont.”

DEEL dit hartverwarmende bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Inspire More

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.