Politieagent ontdekt in het bos een man met een hond en een geladen geweer. Dan ziet hij een 2e man een ondiep gat graven en weet hij het

Chris Lynch, een agent van de milieupolitie uit Michigan, was in maart van dit jaar op patrouille toen hij iets eigenaardig opmerkte. Hij zag een auto in het bos geparkeerd staan waar twee mannen en een klein hondje uitstapten. Chris besloot de mannen te benaderen toen hij zag dat een van de mannen een geweer droeg. Zijn aandacht werd nog meer getrokken toen hij de andere man naast de auto een put zag graven.

Hij vroeg hen wat ze aan het doen waren. Aanvankelijk logen ze en zeiden dat ze een andere puppy gingen begraven, maar de zelfgemaakte kist was leeg. Later bekende een van de mannen dat ze de hond wilden doodschieten omdat ze te “oud” was. Chris schreef een proces-verbaal uit voor verboden wapenbezit en eiste om de hond aan hem te overhandigen. De twee stemden in.

Tunzy, de 11-jarige Shih Tzu, werd dus op het nippertje gered van de dood. De agent bracht haar naar het Delta Animal Shelter, waar hij wist dat het hondje veilig zou zijn. Een woordvoerder van het Delta Animal Shelter liet weten: “Er bestaat geen enkele gerechtvaardigde reden om een einde aan haar leven te maken.”

Het asiel denkt dat het hondje, zelfs met 11 jaar, nog een lang leven voor zich heeft. Tunzy keek de dood recht in de ogen, maar dankzij de interventie en intuïtie van Lynch werd haar leven op het nippertje gered.

“Ze heeft erg veel geluk gehad dat ze precies op tijd gevonden werd. We zijn de politieagent dankbaar dat hij haar naar het Delta Animal Shelter bracht. Ze heeft wellicht nog vijf gelukkige en gezonde jaren voor de boeg”, zei de woordvoerder nog.

DEEL deze redding met je vrienden!

Bron: www.liftable.com en YouTube ; Afbeelding: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.