Politie waarschuwt voor nieuwe drug die 7 keer dodelijker is dan heroïne. Dit is wat je moet weten …

De drugsepidemie groeit snel en het lijkt er niet op dat daar snel een einde aan zal komen. Het meeste recente nieuws op dat vlak gaat over een nieuwe drugs die zeven keer krachtiger is dan heroïne en zelfs al bij de minste aanraking dodelijk kan zijn. De drugs is gekend als Furanyl Fentanyl, de designer versie van fentanyl, en heeft in de Amerikaanse staat Georgia alleen al voor 11 doden gezorgd. De potentieel dodelijke drugs zou gelijkaardig zijn aan morfine. In januari werd in Georgia overigens een drugslabo ontdekt waar kilo’s Furanyl Fentanyl werden aangetroffen.

Volgens een Amerikaanse labospecialist, Dineen Kilcrease, kan deze drugs fataal zijn als het door de huid wordt geabsorbeerd. Dit brengt ook voor de politie problemen met zich. “Toen ik wist wat ik in handen had, was ik echt bang. Het risico was groot maar gelukkig droegen we allemaal beschermende kledij”, zei politiesheriff Shannon Volkadov, die het bewuste labo mee oprolde.

De drug is de afgelopen vier maanden alleen al verantwoordelijk voor 17 doden. De nieuwe drugs wordt zelfs al in kleine dosissen als dodelijk beschouwd en de politie wijst op de gevaren ervan. Zelfs een simpele aanraking en absorptie ervan door de huid zou tot de dood kunnen leiden.

DEEL deze waarschuwing met iedereen die je kent!

Bron en afbeelding: AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.