Plotseling verschijnen er bijzondere vlekken op de vacht van de kat. Kort daarna geloven de eigenaren hun ogen niet meer

Toen een jongeman genaamd David enkele jaren geleden de kleine “Scrappy” adopteerde, was hij nog gewoon een gewone, kleine, zwarte kater. David nam het katje op omdat hij van zijn zusjes en broertjes de minst schattigste was. David dacht dat er niemand anders zou zijn die Scrappy zou willen adopteren.

Scrappy is echter geen gemakkelijk huisdier. Hij is grimmig en vecht graag met de andere katten. David is hij echter trouw en hij houdt erg veel van “zijn” mens.

Als hij 7 jaar oud is, beginnen er zich plotseling witte vlekken in zijn vacht te vormen. De dierenartsen zijn verbaasd: Scrappy heeft vitiligo, een huidziekte die slechts bij zeer weinig mensen voorkomt en bij katten nog niet waargenomen werd.

https://www.instagram.com/p/BLg9KHphjrp/

De ziekte, die ook wel de “witte vlekken ziekte” genoemd wordt, heeft gelukkig geen al te erge weerslag. Hij is gezond, krachtig en met zijn 19 jaar nog best kranig. Eigenlijk ziet hij er nu zelfs wondermooi uit.

Ondertussen heeft hij zelfs een eigen website op de sociale media waar duizenden bewonderaars hem volgen.

David wist het helemaal van bij het begin: Scrappy is een erg bijzondere kat!


Bron: Bored Panda en Facebook / Scrappy

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.