Plaatselijk dorp keurt wet goed die ouders van pestkoppen beboet. Steun jij dit?

Eindelijk wordt de epidemie van het pesten grondig aangepakt. Wat lang beschouwd werd als een natuurlijk onderdeel van opgroeien, is een wereldwijde discussie geworden over hoe we veilige omgevingen voor onze kinderen kunnen creëren. Het gedrag van kinderen wordt echter voor een groot stuk bepaald door wat ze van hun ouders leren en zien, en dat kan aangepast worden door de gepaste maatregelen te nemen. Een dorpje uit Wisconsin in de VS bedacht een interessant plan om pestkoppen een halt toe te roepen. Je zult smullen van hun idee!

De gemeenteraad van Shawano keurde onlangs een wet goed die toelaat dat de politie in gevallen van pesten tussenbeide komt. Ouders van minderjarigen die van pesten beschuldigd worden krijgen eerst een waarschuwing en een proefperiode van 90 dagen waarin ze het gedrag van hun kinderen moeten bijsturen. Als ze dat niet doen riskeren ze een boete van 350 euro, en een boete van 650 euro voor elke volgende inbreuk.

Het idee is dat pesten thuis begint en door de ouders moet aangepakt worden. De wet lokt echter heel wat kritiek uit, maar die wordt weerlegd door politiechef Mark Kohl: “Dit gaat niet over kinderen die gewoon kind zijn en spelen. Dit gaat over personen die doelgericht de sociale media gebruiken om mensen te kwetsen.”

Wat vind jij van dit initiatief? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron en afbeelding: AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.