Pitbullpuppy met 3 poten was gedoemd te sterven, totdat redders haar een tweede kans gaven

Pitbulls zijn zo liefdevol, schattig en ze hebben een hoog knuffelgehalte, maar helaas bestaan er nog heel wat vooroordelen rond dit hondenras. Sommige personen schrijven ze meteen af als agressief en gevaarlijk. Sunshine, Krissy en Nugget werden ook het slachtoffer van deze vooroordelen toen ze eenzaam en alleen in het bos gevonden werden.

En dat kostte hen bijna het leven want ze werden overgebracht naar een asiel waar men pitbulls vrijwel onmiddellijk laat inslapen.

pup1

De puppy’s waren amper vijf weken oud en het was niet duidelijk hoe ze in het bos verzeild waren geraakt of waar hun moeder was.

pup2

Ze waren weliswaar gered, maar hun problemen waren verre van over. De lokale politie bracht hen naar het Henry County Animal Care en Control, waar pitbulls in de regel niet aangenomen worden.

pup3

Normaal worden ze maximaal drie dagen opgesloten, waarna men hen laat inslapen. Aangezien er niet meteen iemand op hen zat te wachten, leken hun dagen geteld.

pup4

Gelukkig zijn er organisaties als Friends to the Forlorn Pitbull Rescue die zich in het bijzonder om pitbulls bekommeren. Toen ze een oproep kregen over deze pups schoten ze onmiddellijk in actie.

pup5

Jason Flatt, lid van de organisatie zond een verzoek uit naar zijn netwerk van pleeggezinnen voor puppy’s met de vraag of iemand kon helpen. Gelukkig bood meteen iemand hen een plekje aan en de puppy’s werden gered van een zekere dood.

pup6

Een van de drie puppy’s, Sunshine, springt nog het meeste in het oog omdat ze een voorste poot mist.

“We weten niet of het aangeboren is”, vertelt Flatt. “We weten evenmin of het eventueel afgehakt werd. Dat is moeilijk te zeggen.”

pup7

Dat hield “Sunny” echter niet tegen want ze probeerde voortdurend te wandelen op haar pootje dat er niet meer aanzat. Gelukkig werd ze naar de dierenarts gebracht, waar ze in aanmerking komt voor een prothese.

pup8

DEEL deze geweldige redding met je vrienden!

Bron: Friends to the Forlorn Pitbull Rescue

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.