Pitbull merkt dat een man een vrouw aanvalt. Onmiddellijk springt hij ertussen en redt hij het leven van de vrouw

De laatste tijd horen we niet veel aardige dingen over pitbulls – vaak worden ze mishandeld door hun eigenaars of beschuldigd van geweld.

Deze hond – gepast Hero genoemd – is een opmerkelijke uitzondering.

Hero was een doodgewone straathond die probeerde te overleven in de straten van Knoxville, Tennessee. Hij hoorde een gevecht en besloot om op onderzoek uit te gaan. Hero zag hoe een man een vrouw aanviel met een mes. Hoewel hij de vrouw nooit eerder had gezien, haalden zijn beschermende instincten te bovenhand en hij sprong meteen tussen de aanvaller en zijn slachtoffer.

De dappere pitbull werd vijf keer gestoken.

De twee politieagenten die later ter plaatse kwamen, wisten dat de hond het niet zou halen. Ze herkenden en erkenden de hond meteen door hem Hero te dopen. Tijdens de operatie stierf Hero bijna twee keer. De aanvaller had diepe wonden achtergelaten met zijn mes en de hond vocht voor zijn leven.

Dankzij de tussenkomst van de politieagent overleefde Hero. Als ze hem niet op tijd naar de dierenarts hadden gebracht, was hij zeker overleden.

Toen Carla Welch dit verhaal hoorde, wist ze dat ze kon en moest helpen.

Welch is eigenares van een reddingsorganisatie genaamd Fighting For The Bullys. Dankzij een online geldinzamelactie kon ze de medische rekeningen van Hero betalen. In de onderstaande video vertelt Welch waarom ze moest helpen:

“Ik was erg dapper en moedig. Hij was een volstrekte vreemde voor die vrouw.” Ondanks wat deze pitbull heeft meegemaakt in zijn leven is hij erg sociaal en vriendelijk. Hero is momenteel beschikbaar voor adoptie.

Ben ook jij onder de indruk van deze heldhaftige hond? DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Shareably en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.